ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο «μπάσιμο» της Euronav για την αγορά πλοίων δεξαμενοπλοίων VLCC

18:33 - 21 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Νέο «μπάσιμο» της Euronav για την αγορά πλοίων δεξαμενοπλοίων VLCC
Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη ναυτιλία δεξαμενόπλοιων, η εταιρεία Euronav με έδρα το Βέλγιο, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο.

Αυτή τη φορά η εταιρεία πλησιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αγορά δυο δεξαμενοπλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου μεγέθους VLCC κατασκευασμένα από την Daewoo. Το δύο ετών  δεξαμενόπλοιο με το όνομα Chelsea, χωρητικότητας 300.000 dwt, και το κατά ένα χρόνο νεότερο αδελφό πλοίο με το όνομα Ghillie, είναι τα δύο τελευταία πλοία της Hartree Partners. Η συμφωνία έχει συνημμένη συνολική τιμή 184 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Hartree Partners με έδρα τις ΗΠΑ έχει αξιολογήσει καλά τη χρονική στιγμή της πώλησης. Τα πλοία παραγγέλθηκαν το 2018 για περίπου 83,5 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Η τελευταία συμφωνία θα επεκτείνει το στόλο VLCC της Euronav έως και 40 πλοία.

Η Euronav ήταν έντονα στις ειδήσεις αυτόν τον μήνα μετά τις συζητήσεις για τη συγχώνευση με την Frontline του John Fredriksen. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η προτεινόμενη συγχώνευση εγκρίνεται ομόφωνα από τα ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Frontline και του εποπτικού συμβουλίου της Euronav, η Compagnie Maritime Belge (CMB) – ο μεγαλύτερος μέτοχος της Euronav – έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν υποστηρίζει την προτεινόμενη συγχώνευση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.