ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι του Μπουσάν σχεδιάζει ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα

19:37 - 04 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Το λιμάνι του Μπουσάν σχεδιάζει ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα
Η Λιμενική Αρχή του Μπουσάν (BPA) της Νότιας Κορέας, έχει ξεκινήσει τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ουδετερότητα του άνθρακα του λιμένα έως το 2050.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει λεπτομερείς εργασίες για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα στο λιμάνι έως το 2050, καθώς και έναν μεσοπρόθεσμο έως μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη ουδετερότητας άνθρακα.

Με την εξωτερική ανάθεση και την ολοκλήρωση του σχεδίου, η λιμενική αρχή σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας ενός πράσινου λιμανιού Busan.

Η εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών του σχεδίου θα περιλαμβάνει την έρευνα της τρέχουσας κατάστασης και την ανάλυση των τάσεων της ουδετερότητας του άνθρακα και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή εντός και εκτός της Κορέας και της κατάστασης και των προοπτικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) του λιμένα Busan.

Επιπλέον, το σχέδιο θα εξετάσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που μπορούν να υιοθετηθούν και θα καταρτίσει το σχέδιο ενεργειακής ανεξαρτησίας του λιμανιού ανάλογα.

Για τη δημιουργία ενός λιμένα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η λιμενική εργάζεται για την επίτευξη του στόχου της μείωσης του 50% των εκπομπών στο δημόσιο τομέα έως το 2030.

Η αρχή δημιουργεί επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής ηλιακής ενέργειας στο Woongdong Distripark, εγκαθιστά συστήματα HVAC χρησιμοποιώντας θαλασσινό νερό και δημιουργεί ένα δίκτυο κυκλοφορίας πόρων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BPA, Kang Joon-suk , δήλωσε: «Η BPA σχεδιάζει να εργάζεται συνεχώς για να υπερβεί τον στόχο χαμηλών εκπομπών άνθρακα και να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα για το λιμάνι Busan ως απάντηση στην κρίση της κλιματικής αλλαγής που έχει αναδειχθεί ως περιβαλλοντικό, κοινωνικό και ηθικό ζήτημα."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.