ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurazeo green fund: Χρηματοδότηση πλοίου για υπεράκτια αιολικά πάρκα

18:55 - 13 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Eurazeo green fund: Χρηματοδότηση πλοίου για υπεράκτια αιολικά πάρκα
Το ταμείο Sustainable Maritime Infrastructure (ESMI) της Eurazeo ανακοίνωσε επένδυση 70 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF).

Η επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ αναβαθμίζει το ταμείο στα 200 εκατ. ευρώ. Μόλις αποκτήσει το απαραίτητο μέγεθος, το Eurazeo αναμένει να είναι σε θέση να υποστηρίξει 50 ευρωπαϊκούς φορείς εκμετάλλευσης πλοίων μικρού και μεσαίου μεγέθους στους στόχους τους για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Οι τομείς-στόχοι για επενδύσεις περιλαμβάνουν πλοία με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, πρωτοποριακό λιμενικό εξοπλισμό και υποδομή, καθώς και περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζουν την υπεράκτια ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το πρώτο έργο που υποστηρίζεται από το ταμείο είναι η χρηματοδότηση ενός πλοίου για υπεράκτια αιολικά πάρκα. Το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση ευρωπαϊκών υπεράκτιων αιολικών πάρκων και θα χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο συμφωνίας πώλησης και μίσθωσης για την Harren & Partner Group.

Η Eurazeo είπε ότι το σκάφος βρίσκεται επί του παρόντος στη Βόρεια Θάλασσα και εργάζεται στο γερμανικό αιολικό πάρκο Nordsee One.

Το ESMI ήταν το πρώτο ταμείο πράσινης χρηματοδοτικής μίσθωσης που υποστηρίχθηκε από το ΕΤΕ μέσω του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) Private Credit Tailored for SME. Το EIF εντάσσεται σε επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων κρατικών οργανισμών, ασφαλιστικών εταιρειών, εταιρειών, ιδιωτικών δικτύων πωλήσεων και διεθνών επενδυτών.

Ο αντίκτυπος των επενδύσεων του ταμείου θα μετρηθεί μέσω ποσοτικών δεικτών μείωσης των εκπομπών και μέσω μιας μεθοδολογίας που θα επανεξετάζεται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες και θα ελέγχεται ετησίως από τρίτους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΤΕ, Alain Godard, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Eurazeo, με την υποστήριξη του EFSI, αναδεικνύει την ισχυρή δέσμευση της Ευρώπης να βελτιώσει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και παρέχει υποστήριξη στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της ΕΕ."

Ο Sylvain Makaya, Συνεργάτης στο Eurazeo, δήλωσε: «Σε μια εποχή που πρέπει να μειώσουμε τουλάχιστον στο μισό τις εκπομπές έως το 2030 για να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5°C, δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε ενεργά στη λύση με την ανάπτυξη σημαντικών κεφαλαίων όπως η ESMI που παρέχουν απάντηση στα περιβαλλοντικά και κλιματικά ζητήματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.