ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα πρωτοβουλία για τον πρώτο πράσινο διάδρομο κρουαζιέρας

18:45 - 24 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Νέα πρωτοβουλία για τον πρώτο πράσινο διάδρομο κρουαζιέρας
Το λιμάνι του Σιάτλ των ΗΠΑ, η πόλη της Αλάσκας και ο δήμος Τζούνο, η Αρχή Λιμένος του Καναδά του Βανκούβερ Fraser, οι μεγάλες γραμμές κρουαζιέρας, καθώς και το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ, η Blue Sky Maritime Coalition και η Washington Maritime Blue έχουν ανακοινώσει μια νέα δέσμευση για τη διερεύνηση της σκοπιμότητας να υπάρξει ο πρώτος «πράσινος διάδρομος» στον κόσμο της κρουαζιέρας.

Η συλλογική προσπάθεια στοχεύει στη διερεύνηση της σκοπιμότητας ενός πράσινου διαδρόμου που θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξη πλοίων μηδενικών εκπομπών και τις επιχειρήσεις μεταξύ Αλάσκας, Βρετανικής Κολομβίας και Ουάσιγκτον.

Η γραμμή κρουαζιέρας και οι συνεργάτες της βιομηχανίας περιλαμβάνουν την Carnival Corporation και τις μάρκες κρουαζιέρας της, συμπεριλαμβανομένων των Princess Cruises, Holland America Line, Carnival Cruise Line, Seabourn και Cunard. Η Norwegian Cruise Line Holdings και τα εμπορικά σήματα κρουαζιέρας της, συμπεριλαμβανομένων των Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises και Regent Seven Seas Cruises. Royal Caribbean Group συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Silversea Cruises, αλλά και την Cruise Lines International Association, τη μεγαλύτερη εμπορική ένωση της βιομηχανίας κρουαζιέρας στον κόσμο.

Η δέσμευση First Mover ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Λιμένων της Διεθνούς Ένωσης Λιμένων και Λιμένων (IAPH) που πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας, μεταξύ 16 και 18 Μαΐου.

Σχεδόν 300 πλοία αναχωρούν από το Σιάτλ για την Αλάσκα σε μια περίοδο κρουαζιέρας έξι μηνών. Η Αλάσκα φιλοξενεί συνολικά περισσότερα από 600 κρουαζιερόπλοια ετησίως.

Οι συνεργάτες της First Mover στοχεύουν να αξιοποιήσουν και να υποστηρίξουν το έργο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το 2021, 24 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Clydebank και δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τη δημιουργία τουλάχιστον έξι πράσινων διαδρόμων έως το 2025, ενώ στοχεύουν στην κλιμάκωση της δραστηριότητας τα επόμενα χρόνια.

Εναπόκειται στους πρώτους φορείς να συνεργαστούν, να καθορίσουν και να εφαρμόσουν τη βέλτιστη διαδρομή για να φτάσουν στο μηδέν. 

Οι κρουαζιέρες στην Αλάσκα είναι μερικά από τα πιο περιζήτητα δρομολόγια στον κόσμο. Υπάρχει ήδη ένας ξεχωριστός θαλάσσιος διάδρομος μεταξύ Puget Sound και Αλάσκας με τακτικά προγραμματισμένες κλήσεις πλοίων από φορείς στις βιομηχανίες κρουαζιέρας, εμπορικής αλιείας, φορτίου, πορθμείων και ρυμουλκών. Η προτεινόμενη θαλάσσια διαδρομή θα είναι ένας από τους πρώτους πράσινους διαδρόμους με έδρα τις ΗΠΑ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.