ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθειες στρατολόγησης ναυτικών στην Ταϊβάν

14:50 - 30 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Προσπάθειες στρατολόγησης ναυτικών στην Ταϊβάν
Οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες τακτικών γραμμών της Ταϊβάν, η Evergreen Marine Corporation, η Yang Ming Marine Transport και η Wan Hai Lines, μαζί με τις συμπατριώτισσες εταιρείες μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου China Steel Express Corporation, U-Ming Marine Transport και Kuang Ming Shipping, υπέγραψαν συμφωνία με τη Maritime & Port Bureau (MPB) για την εκπαίδευση και την πρόσληψη υπηκόων της Ταϊβάν για να εργαστούν ως ναυτικοί.

Υπογράφηκε στις 24 Μαΐου, η πρωτοβουλία, που κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «Πρόγραμμα Καλλιέργειας Αναδυόμενων Αστέρων», και στοχεύει να αντιμετωπίσει την έντονη έλλειψη ναυτικών εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 και του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Το πρόγραμμα θα δώσει προτεραιότητα σε υποψήφιους από οικογένειες απομακρυσμένων χωριών.

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής, ο πρόεδρος Yang Ming, Cheng Cheng-mount, αναφέρθηκε στον πόλεμο για τους ναυτικούς μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών, επαναλαμβάνοντας όσα είπε στην Ένωση Εφοπλιστών της Ταϊπέι στις 4 Μαΐου.

Ο Τσενγκ σημείωσε ότι κατά μέσο όρο, οι μηνιαίοι μισθοί των ναυτικών είναι μεταξύ 2.709 και 3.048 δολαρίων ΗΠΑ, ενώ οι καπετάνιοι μπορούν να κερδίσουν τουλάχιστον 10.160 δολάρια.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ελπίζει περισσότεροι νέοι Ταϊβανέζοι να εισέλθουν στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η ναυτιλία είναι μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά με περίπου τρεις μήνες διακοπές κάθε χρόνο και όλο και περισσότερες γυναίκες προσέρχονται. Σήμερα, η ναυτιλιακή βιομηχανία, είναι πολύ διαφορετική από ό,τι φανταζόταν ο καθένας στο παρελθόν.

Ο γενικός διευθυντής του MPB, Yeh Hsieh-lung, παρατήρησε ότι η πανδημία Covid-19 έχει προκαλέσει προκλήσεις καραντίνας και εμβολιασμού, αλλά δήλωσε ότι «μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες κατασκευάζουν νέα πλοία εν αναμονή της ισχυρής ζήτησης, η οποία αναπόφευκτα θα αυξήσει τη ζήτηση για μέλη πληρώματος .»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.