ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι του Μόντρεαλ υποδέχεται πλοία επόμενης γενιάς

13:21 - 05 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
Το λιμάνι του Μόντρεαλ υποδέχεται πλοία επόμενης γενιάς
Το λιμάνι του Μόντρεαλ, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του Καναδά, έχει αρχίσει να υποδέχεται νέα πλοία με εναλλακτικά καύσιμα, σύμφωνα με τον στόχο που έχει θέσει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα.

«Η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση και το λιμάνι του Μόντρεαλ είναι στην ευχάριστη θέση να υποδεχτεί νέες γενιές πλοίων πιο αποδοτικών εκπομπών άνθρακα», Martin Imbleau , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Λιμενικής Αρχής του Μόντρεαλ (MPA). σχολίασε.

«Η παροχή βέλτιστης υποδομής για τα αυριανά πλοία θα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας», συνέχισε ο Martin Imbleau.

Η λιμενική αρχή δήλωσε ικανοποιημένη με την άφιξη πολλών νέων πλοίων, παρέχοντας αυξημένη χωρητικότητα και καλύτερη απόδοση καυσίμου.

Τα πλοία θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένη βιώσιμη βιομάζα . Και τα δύο πλοία θα εκτελούν το ίδιο δρομολόγιο μεταξύ Καναδά και Βόρειας Ευρώπης.

Πέρυσι, ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2021 (COP26), το λιμάνι εντάχθηκε στο Call to Action for Shipping Decarbonization , δεσμευόμενο να απελευθερώσει τις δραστηριότητές του από τον άνθρακα έως το 2050 .

Στο COP26, ο Καναδάς ήταν μεταξύ των δεκαεννέα χωρών που υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Clydebank, η οποία ζητά τη δημιουργία « πράσινων ναυτιλιακών διαδρόμων» - θαλάσσιων διαδρομών μηδενικών εκπομπών μεταξύ δύο ή περισσότερων λιμανιών - σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τον ναυτιλιακό τομέα να απελευθερωθεί από τον άνθρακα.

Το λιμάνι του Μόντρεαλ και το βελγικό λιμάνι της Αμβέρσας έπρεπε πρώτα να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας για να υποστηρίξουν τη δημιουργία της πρώτης τέτοιας πράσινης θαλάσσιας διαδρομής στον Βόρειο Ατλαντικό. Τα δύο λιμάνια σκοπεύουν να διευκολύνουν το εμπόριο πράσινων καυσίμων και την προμήθεια ανανεώσιμων καυσίμων και καθαρών τεχνολογιών στα πλοία.

Η λιμενική αρχή του Μόντρεαλ κατασκευάζει την υποδομή για να φιλοξενήσει νέες γενιές πλοίων, όπως οι συνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας στην ξηρά του λιμανιού που καθιστούν δυνατή την αποφυγή εκπομπών 2.600 τόνων GHG ετησίως.

Επιπλέον, το λιμάνι έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει συνεργασίες για την ανάπτυξη, προώθηση και εμπορία των καυσίμων του αύριο, όπως το πράσινο υδρογόνο και τη μεθανόλη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.