ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι Χάλιφαξ: Λαμβάνει μέτρα για μείωση των εκπομπών των πλοίων

19:18 - 06 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
Λιμάνι Χάλιφαξ: Λαμβάνει μέτρα για μείωση των εκπομπών των πλοίων
Η Λιμενική Αρχή του Χάλιφαξ (HPA) εντάχθηκε στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία Λιμένων για το Κλίμα (WPCI), σε μια ακόμα δράση για τη μείωση των εκπομπών των πλοίων.

Η αρχή του καναδικού λιμανιού προσφέρει τώρα κίνητρα σε πλοία εμπορευματοκιβωτίων και RoRo που εγγράφονται εθελοντικά και πληρούν τις απαιτήσεις του περιβαλλοντικού δείκτη για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Οι βαθμολογίες του περιβαλλοντικού δείκτη υποδεικνύουν τη συμμόρφωση ενός πλοίου με τα πρότυπα εκπομπών. Οι βαθμολογίες κυμαίνονται από 0 έως 100, όπου η βαθμολογία 100 δείχνει σχεδόν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων. Ο δείκτης βοηθά στον εντοπισμό πλοίων που υπερβαίνουν προληπτικά τα πρότυπα εκπομπών που απαιτούνται από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

Η λιμενική αρχή θα διαχειρίζεται και θα επιστρέφει ετησίως ένα κίνητρο λιμενικών τελών ESI ύψους (400 $ ΗΠΑ) για πλοία με βαθμολογία που εκχωρείται από το ESI μεταξύ 20 και 49,99 και (800 $ ΗΠΑ) για πλοία με δείκτη ESI βαθμολογία 50 ή υψηλότερη ανά κλήση λιμένα.

"Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για βιωσιμότητα, συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τη συνεργασία των επισκεπτών πλοίων για την αντιμετώπιση των εκπομπών τους. Το Χάλιφαξ έγινε το πέμπτο λιμάνι της Βόρειας Αμερικής που ευθυγραμμίστηκε με την πρωτοβουλία ESI", σχολίασε το καναδικό λιμάνι σε δήλωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.