ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κινέζικες εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία σε άνοδο

17:30 - 22 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
Οι κινέζικες εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία σε άνοδο
Οι εισαγωγές θερμικού άνθρακα από τη Ρωσία στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 51% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η αύξηση προήλθε από τις ελκυστικές τιμές ενόψει της αναμενόμενης ισχυρής ζήτησης το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων, ο μεγαλύτερος καταναλωτής άνθρακα στον κόσμο εισήγαγε 3,3 εκατομμύρια τόνους θερμικού άνθρακα από τη Ρωσία τον περασμένο μήνα, από 2,19 εκατομμύρια τόνους τον Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι και οι Ινδοί έμποροι έχουν αγοράσει φθηνό ρωσικό άνθρακα τους τελευταίους μήνες, ωθώντας την τιμή σε σχέση με τα προηγούμενα επίπεδα συμφωνίας. Ο ρωσικός άνθρακας κοστολογείται τώρα περίπου στα 170 δολάρια ανά τόνο, λίγο πιο κάτω από τα 175-185 δολάρια της Αυστραλίας, σύμφωνα με τους εμπόρους. Ωστόσο, οι εισαγωγές της Κίνας εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες από τους 4 εκατομμύρια τόνους που αγοράστηκαν τον Μάιο του 2021.

Αν και η ζήτηση για εισαγωγές άνθρακα συνήθως αυξάνεται το καλοκαίρι για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τα κλιματιστικά, οι συνολικές εισαγωγές άνθρακα ήταν πιο αδύναμες στην Κίνα λόγω της υψηλότερης παραγωγής της χώρας φέτος.

Η ζήτηση για όλες τις εισαγωγές άνθρακα έχει επίσης αποδυναμωθεί λόγω της χαμηλότερης οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα που προήλθε από το μακροχρόνιο lockdown στη Σαγκάη και των περιορισμών σε άλλες πόλεις για την εξάλειψη των εστιών COVID-19.

Τέλος, όπως έδειξαν τα στοιχεία η Κίνα δεν εισήγαγε άνθρακα από την Αυστραλία τον περασμένο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.