ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο LNG ολοκληρώνει τις θαλάσσιες δοκιμές

11:05 - 27 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο LNG ολοκληρώνει τις θαλάσσιες δοκιμές
MSC Cruises και Chantiers de l'Atlantique πέτυχαν βασικά ορόσημα στην ανάπτυξη κρουαζιερόπλοιων που κινούνται με καύσιμο LNG, πραγματοποιώντας τις θαλάσσιες δοκιμές για το πρώτο πλοίο LNG της ναυπηγικής εταιρείας, το οποίο επίσης πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο LNG στον κόσμο.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC World Europa ολοκλήρωσε τις θαλάσσιες δοκιμές στον Ατλαντικό το περασμένο Σαββατοκύριακο καθώς ετοιμάζεται να τεθεί σε υπηρεσία τον Νοέμβριο του 2022. Με μήκος 1.092 πόδια, το νέο κρουαζιερόπλοιο θα έχει χωρητικότητα περίπου 205.700 μεικτούς τόνους, καθιστώντας την κατηγορία MSC πλοίων με καύσιμα LNG περισσότερο από 10 τοις εκατό μεγαλύτερη από την κατηγορία κρουαζιερόπλοιων LNG της Carnival Corporation. 

Το MSC World Europa είναι το πρώτο πλοίο στην κατηγορία των ειδήσεων και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο LNG της MSC. Θα είναι επίσης το δεύτερο σε μέγεθος μετά την κατηγορία Oasis της Royal Caribbean International. 

Το MSC World Europa αναχώρησε από το Saint-Nazaire της Γαλλίας στις 15 Ιουνίου για τέσσερις ημέρες δοκιμών και επέστρεψε στις 18 Ιουνίου για να συνεχίσει τον εξοπλισμό του. Οι δοκιμές περιελάμβαναν μέτρηση της απόδοσης των κινητήρων του πλοίου, μαζί με αξιολόγηση της ικανότητας ελιγμών, της κατανάλωσης καυσίμου, των συστημάτων ασφαλείας, της ταχύτητας και των αποστάσεων ακινητοποίησης.

Ως εταιρεία κρουαζιέρας, η MSC πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε LNG και άλλες τεχνολογίες για να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πλοίων της. Η εταιρεία αναφέρει ότι επενδύει περισσότερα από 3,14 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρία κρουαζιερόπλοια που κινούνται με LNG, συμπεριλαμβανομένου του MSC World Europa και ενός αδελφού πλοίου που θα ξεκινήσει την κατασκευή στις αρχές του επόμενου έτους. Επιπλέον, ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο έπλευσε πρόσφατα το MSC Euribia , ένα αδελφό πλοίο στην κατηγορία Meraviglia Plus που είναι επίσης το πρώτο που κατασκευάζεται για να λειτουργεί με LNG.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.