ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνίες Shell και CMA CGM LNG για απανθρακοποίηση

12:01 - 01 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
Συμφωνίες Shell και CMA CGM LNG για απανθρακοποίηση
Η πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Shell με έδρα το Λονδίνο και η γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM Group υπέγραψαν συμφωνίες για να συνεργαστούν για να επιταχύνουν τη διαδικασία απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του θαλάσσιου τομέα.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών περιλαμβάνει πολυετή προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), με πλοία χωρητικότητας 13.000 TEU της CMA CGM στο λιμάνι της Σιγκαπούρης, ξεκινώντας από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

«Η CMA CGM συνεχίζει να βλέπει τις δυνατότητες του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου, επομένως είναι ένα εξαιρετικά θετικό βήμα να επεκτείνουμε τις δεσμεύσεις μας στον εφοδιασμό σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Tahir Faruqui, γενικός διευθυντής, επικεφαλής του τομέα LNG της Shell.

"Χρησιμοποιώντας το LNG ως θαλάσσιο καύσιμο, η βιομηχανία τοποθετείται αμέσως σε μια οδό απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, ξεκινώντας από σήμερα. Το LNG είναι ένα καύσιμο σε μεταβατικό στάδιο και προσφέρει μια αξιόπιστη οδό προς το υγροποιημένο βιομεθάνιο και το καύσιμο με βάση το υδρογόνο», πρόσθεσε.

Επιπλέον, τα δύο μέρη έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) το οποίο περιλαμβάνει:

  • την προώθηση θαλάσσιων καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως υγρά βιοκαύσιμα, βιο/ηλεκτρονικό μεθάνιο (σε LNG), βιο/ηλεκτρονική μεθανόλη, για νέα και υπάρχοντα πλοία
  • την παροχή καινοτόμων τεχνικών λύσεων, που περιλαμβάνουν ανάμειξη LNG και υδρογόνου, τεχνολογίες μείωσης της ολίσθησης μεθανίου και ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου
  • τη διερεύνηση εθελοντικών και υποχρεωτικών μηχανισμών εμπορίας πιστώσεων άνθρακα
  • κοινή συνηγορία για πολιτικές καθαρών μηδενικών εκπομπών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.