ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CMA CGM: Μειώνει τους ναύλους μεταφοράς για τους Γάλλους λιανοπωλητές

09:16 - 05 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
CMA CGM: Μειώνει τους ναύλους μεταφοράς για τους Γάλλους λιανοπωλητές
Η ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM θα μειώσει τους ναύλους μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά περίπου 10% για τους μεγάλους λιανοπωλητές στη Γαλλία προκειμένου να υποστηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Η εκ των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο μνημονεύθηκε από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ μαζί με τον ενεργειακό κολοσσό TotalEnergies, ως μεταξύ των εταιρειών που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα μεγάλα κέρδη για να βοηθήσουν τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό.

Η CMA CGM θα μειώσει από την 1η Αυγούστου τις τιμές αποστολής κατά 500 ευρώ (520 δολάρια) ανά κοντέινερ 40 ποδιών για καταναλωτικά προϊόντα που εισάγονται από μεγάλες αλυσίδες λιανικής στην ηπειρωτική Γαλλία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Το μέτρο, το οποίο θα εφαρμοστεί για ένα έτος, αντιπροσώπευε μείωση σχεδόν 10% στις τιμές αποστολής, δήλωσε η CMA CGM, καλώντας τις αλυσίδες λιανικής να μετακυλίσουν την εξοικονόμηση τιμών στα τελικά σημεία πώλησης.

Ο ναυτιλιακός όμιλος ανακοίνωσε επίσης μείωση των τιμών των εμπορευματοκιβωτίων μήκους 40 ποδιών κατά 500 ευρώ για όλες τις εισαγωγές σε γαλλικά υπερπόντια εδάφη, που αντιστοιχεί σε μείωση των τιμών κατά 10-20% ανάλογα με τον προορισμό. Αντιμέτωπες με τον αυξανόμενο πληθωρισμό, εν μέρει λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας, οι κυβερνήσεις σε χώρες όπως η Βρετανία ανακοίνωσαν απροσδόκητους φόρους στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Γαλλία μέχρι στιγμής έχει προτρέψει τις εταιρείες να αναλάβουν δράση αφήνοντας στο τραπέζι την απειλή ενός απροσδόκητου φόρου. Η TotalEnergies ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι αύξησε την καλοκαιρινή έκπτωση στις τιμές των γαλλικών καυσίμων κατά 2 σεντς.

Ναυτιλιακές εταιρείες όπως η CMA CGM, η οποία σημείωσε καθαρά κέρδη 17,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2021, επωφελήθηκαν από τους υψηλούς ναύλους καθώς η πανδημία του COVID-19 έχει διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.