ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η CMA CGM θέλει να δημιουργήσει παραγωγή βιομεθανίου στη Γαλλία

17:05 - 06 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
Η CMA CGM θέλει να δημιουργήσει παραγωγή βιομεθανίου στη Γαλλία
Η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM και ο ενεργειακός όμιλος Engie προχωρούν τη συνεργασία τους σε ανανεώσιμα καύσιμα αερίου για τη ναυτιλία με στόχο να ξεκινήσουν τη παραγωγή βιομεθανίου στη Γαλλία το 2026.

Οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα 150 εκατομμυρίων ευρώ (156 εκατομμύρια δολάρια) για τη δημιουργία εγκατάστασης στο λιμάνι της Χάβρης για την παραγωγή 11.000 τόνων βιομεθανίου ετησίως. Η επενδυτική απόφαση αναμένεται στο τέλος του έτους.

Το έργο, που ονομάζεται Salamander, είναι το πρώτο βήμα προς τον κοινό στόχο των εταιρειών να παράγουν έως και 200.000 τόνους ανανεώσιμου αερίου ετησίως έως το 2028 για τα πλοία CMA CGM και την ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η CMA CGM έχει επενδύσει χρήματα στην τεχνολογία κινητήρων διπλού καυσίμου, η οποία επί του παρόντος λειτουργεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αλλά είναι επίσης ικανή να χρησιμοποιεί βιοLNG καθώς και συνθετικό μεθάνιο. Η εταιρεία που εδρεύει στη Μασσαλία διαθέτει στόλο 30 πλοίων που είναι έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία με  ηλεκτρονικό μεθάνιο και σχεδιάζει να έχει περισσότερο από το διπλάσιο μέχρι το τέλος του 2026. 

Η CMA CGM με έδρα τη Μασσαλία προσπάθησε επίσης να επεκτείνει περαιτέρω τα ενεργειακά της σχέδια παραγγέλνοντας τα πρώτα πλοία που θα λειτουργούν με μεθανόλη, ένα καύσιμο που προωθείται σε μεγάλο βαθμό από τη ναυτιλιακή εταιρεία ανταγωνιστή τη Maersk με έδρα τη Δανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.