ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η MSC σχεδιάζει ένα μεγάλο βιετναμέζικο λιμενικό πακέτο επενδύσεων

19:10 - 08 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
Η MSC σχεδιάζει ένα μεγάλο βιετναμέζικο λιμενικό πακέτο επενδύσεων
Η Mediterranean Shipping Co (MSC) συμμετέχει σε σχέδια ανάπτυξης του μεγαλύτερου συγκροτήματος λιμανιών του Βιετνάμ.

Η Terminal Investment Limited (TIL), η θυγατρική λιμενική της MSC, έχει συνδεθεί με τις Εθνικές Ναυτιλιακές Γραμμές του Βιετνάμ και το λιμάνι της Σαϊγκόν, για να προωθήσει έναν τεράστιο κόμβο μεταφόρτωσης στο Can Gio, στα νότια της πόλης Χο Τσι Μινχ.

Η πρόταση για το λιμάνι έχει σταλεί στον Pham Minh Chinh, τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι η ιδέα έγινε ευνοϊκή.

Διαθέτοντας 7,2 km αποβάθρας, το λιμάνι θα είναι σε θέση να χειρίζεται τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και όταν ολοκληρωθεί θα έχει ετήσια απόδοση διαχείρισης των εμπορευματοκιβωτίων άνω των 10εκ teu, παρέχοντας κάποια αναγκαία επιπλέον χωρητικότητα στο έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου οι εξαγωγές αυξάνονται γρήγορα και πολλά τερματικά λειτουργούν ήδη με πλήρη δυναμικότητα.

Εάν δοθεί το «πράσινο φως», η TIL και οι συνεργάτες της σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την κατασκευή του λιμανιού το 2024 με την πρώτη φάση να ολοκληρωθεί τέσσερα χρόνια αργότερα.

Το λιμάνι Can Gio βασίζεται στις εκβολές του ποταμού Thi Vai – Cai Mep μεταξύ των επαρχιών Dong Nai και Ba Ria – Vung Tau.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.