ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Όμιλος Adani της Ινδίας προχωρά επενδύσεις λιμένων στην Τανζανία

14:42 - 10 Αυγ 2022 | Ναυτιλία
Ο Όμιλος Adani της Ινδίας προχωρά επενδύσεις λιμένων στην Τανζανία
Ο Όμιλος Adani, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λιμενικών υποδομών της Ινδίας, έχει συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την AD Ports του Άμπου Ντάμπι για να διερευνήσουν από κοινού στρατηγικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Τανζανία.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση, το επενδυτικό πλαίσιο θα καλύπτει ολοκληρωμένες υποδομές και λύσεις εφοδιαστικής, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρομικών, θαλάσσιων υπηρεσιών, λιμενικών υπηρεσιών, ψηφιακών υπηρεσιών, βιομηχανικής ζώνης και δημιουργίας ναυτιλιακών ακαδημιών στην Τανζανία. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν τη βασική συμφωνία θέτοντας σε κίνηση μια σειρά από πιθανές επενδύσεις για την ανάπτυξη, τη βελτίωση και την προώθηση ενός ολοκληρωμένου θαλάσσιου οικοσυστήματος που θα κάνει την Τανζανία κόμβο για την αφρικανική περιοχή.

Η Τανζανία αναζητούσε ινδικές επενδύσεις για το πρόγραμμα ανάπτυξης του λιμανιού της, ιδιαίτερα για την επέκταση του λιμανιού Νταρ ες Σαλάμ με εκτιμώμενο κόστος 500 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Άλλα νέα λιμενικά έργα φέρονται επίσης να εξετάζονται.

Ο πλοίαρχος Mohamed Juma Al Shamisi, Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AD Ports Group, σημείωσε: «Αυτό το Μνημόνιο Συνεννόησης με την Adani Ports και την SEZ Ltd έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην ικανότητα της Τανζανίας να μετατραπεί σε αφρικανικό εμπορικό κόμβο, όσο και στην ικανότητά μας να αναπτύξουμε περαιτέρω τις παγκόσμιες δυνατότητες και τις συνδέσεις μας που θα φέρουν τα αγαθά στην αγορά ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά». «Η στρατηγική μας επένδυση στην Τανζανία σε υποδομές και λύσεις θα επιτρέψει σε διεθνείς εταιρείες να εισέλθουν στις αφρικανικές αγορές και αναδεικνύει το Άμπου Ντάμπι ως παγκόσμιο ηγέτη στα logistics».

Ο Karan Adani, Διευθύνων Σύμβουλος της Adani Ports, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την AD Ports Group για την ανάπτυξη βασικών ποιοτικών υποδομών στην Τανζανία, ειδικά στον τομέα των λιμένων και της ναυτιλίας, που θα βελτιώσει και θα επιφέρει θετικές αλλαγές στις κοινότητες». Ο Adani πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την τοπική απασχόληση, καθώς και την οικονομική ανάπτυξη στην Τανζανία και τις χώρες της Ανατολικής Αφρικής που θα επωφεληθούν από τις επενδύσεις μας μέσω της συνεργασίας με την AD Ports Group».

Η Τανζανία εξυπηρετεί εμπορικές συναλλαγές προς/από έξι στεριανές χώρες της Αφρικής, όπως το Μαλάουι, η Ζάμπια, το ανατολικό τμήμα της ΛΔΚ [Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό], το Μπουρούντι και η Ουγκάντα.

Ο Όμιλος Adani, ο οποίος έχει ήδη παρουσία σε εθνικό λιμάνι στην Ινδία, εργάζεται επιθετικά για να επεκτείνει το λιμενικό του δίκτυο σε νέες παγκόσμιες αγορές, καθώς στοχεύει να αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης λιμένων στον κόσμο έως το 2030.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.