ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκοπίου: Υπογράφει συμφωνία για πώληση και επαναμίσθωση τριών LNG carriers Κύριο

13:33 - 04 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Προκοπίου: Υπογράφει συμφωνία για πώληση και επαναμίσθωση τριών LNG carriers
Ένα μεγάλο deal «έκλεισε» εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, με την Κινεζική, China Development Bank Financial Leasing (CDB FL), που αφορά στην πώληση και επαναμίσθωση νεότευκτων LNG carriers.

Ειδικότερα, η CDB FL έκανε γνωστή την παραπάνω είδηση μέσω σχετικής ανακοίνωσής της στο το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, υπογραμμίζοντας ότι προχωρά στην αγορά τριών νεότευκτων LNG carriers χωρητικότητας 200,000 cbm από τρεις εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV) της Pure Energy Limited, που ανήκει στην οικογένεια Προκοπίου.  

Όπως έγινε γνωστό, η συμφωνία «έκλεισε» στα 596,52 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ άλλων, η CDB FL σημείωσε στην ανακοίνωσή της ότι προχώρησε στο παραπάνω deal στο πλαίσιο του προγράμματος διαφοροποίησης του στόλου της, καθώς και ότι το κόστος παραγγελίας των πλοίων άγγιξε σε αξία τα 199 εκατ. δολάρια το καθένα.

Χαρακτηριστικά, η κινεζική εταιρεία ανέφερε ότι «η σύναψη της συμφωνίας χρηματοδοτικής μίσθωσης συμβάλει στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων των πλοίων μας, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς πλοίων και την επέκταση της ροής εσόδων του τμήματος χρηματοδοτικής μίσθωσης της εταιρείας, τα οποία είναι σύμφωνα με τη στρατηγική επιχειρηματικής ανάπτυξης της».

Εκμίσθωση των τριών πλοίων της Pure Energy για 10 χρόνια

Παράλληλα, η CDB FL έχει εκμισθώσει τα πλοία της Pure Energy για 10 χρόνια, έναντι 813 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί με τους τόκους μίσθωσης. Ύστερα από τη λήξη των 120 μηνών, η θυγατρική της Pure Energy θα έχει το δικαίωμα να αγοράσει τα πλοία για ποσό όχι μεγαλύτερο των 99,42 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.  

Τα πλοία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Hyundai Samho Heavy Industries και η παράδοση τους έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο 2023, τον Δεκέμβριο 2023 και τον Φεβρουάριο 2024 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κινεζική εταιρεία θα αποφασίσει αν θα δώσει το «πράσινο φως» στη συμφωνία στην πρώτη έκτακτη γενική συνέλευσή της μέσα στον χρόνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.