ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με LNG στο Σαν Φρανσίσκο

18:26 - 05 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με LNG στο Σαν Φρανσίσκο
Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων George III της Pasha Hawaii, με σημαία ΗΠΑ, ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Όκλαντ και έγινε το πρώτο πλοίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που έφθασε στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμα LNG κατασκευάστηκε στο Brownsville του Τέξας από την Keppel AmFELS και είναι το πρώτο από τα δύο νέα πλοία «Ohana Class» που εντάχθηκαν στον στόλο του Pasha Hawaii, συνδέοντας τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και τη Χαβάη.

Το πλοίο πήρε το όνομα του αείμνηστου γιου του ιδρυτή της εταιρείας. «Ο αείμνηστος πατέρας μου (Γεώργιος Πασάς, ΙΙΙ) και ο παππούς μου (Γεώργιος Πασάς, ΙΙ) θα ήταν απίστευτα περήφανοι να δουν το George III να φθάνει στην περιοχή του κόλπου σήμερα. Η άφιξή του πλοίου σηματοδοτεί τον θετικό αντίκτυπο και τα περιβαλλοντικά βήματα που θα κάνει αυτό το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στις τοπικές μας κοινότητες», δήλωσε ο George Pasha, IV, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Pasha Hawaii.

Λειτουργώντας με φυσικό αέριο από την πρώτη μέρα, το νέο σκάφος υπερβαίνει τα πρότυπα εκπομπών 2030 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) για θαλάσσια πλοία, αντιπροσωπεύοντας το πιο προηγμένο τεχνολογικά και φιλικό προς το περιβάλλον σκάφος που εξυπηρετεί τη Χαβάη.

«Ευχαριστούμε τον Pasha Hawaii που έφερε το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με κινητήρα LNG στο λιμάνι του Όκλαντ», δήλωσε ο Danny Wan, εκτελεστικός διευθυντής του λιμανιού της Καλιφόρνια. «Αυτή η επίσκεψη του MV George III υποστηρίζει το συνολικό όραμα του λιμανιού για λειτουργία θαλάσσιου λιμένα μηδενικών εκπομπών», επεσήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.