ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ZIM – Shell: Συμφωνία $1 δισ. για ανεφοδιασμό LNG

07:48 - 07 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
ZIM – Shell: Συμφωνία $1 δισ. για ανεφοδιασμό LNG
Η ισραηλινή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ZIM υπέγραψε δεκαετή συμφωνία πώλησης και αγοράς θαλάσσιου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τη Shell, αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το LNG προορίζεται για δέκα πλοία με που θα αναπτυχθούν στη ναυαρχίδα ZIM Container Service Pacific (ZCP), στο εμπόριο μεταξύ Ασίας και στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Αυτά τα δέκα πλοία 15.000 TEU αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία κατά την περίοδο 2023-2024 και θα μεταφέρουν εμπορεύματα από την Κίνα και τη Νότια Κορέα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και την Καραϊβική. Τα πλοία έχουν ναυλωθεί από την Seaspan Corporation. Η συμφωνία ναύλωσης, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αποτιμάται επίσης σε αξία άνω του ενός δις. δολαρίων.

Με βάση ότι το LNG εκπέμπει ~20% λιγότερες εκπομπές GHG σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα πλοίων, η χρήση LNG σε αυτά τα δέκα πλοία ισοδυναμεί με δύο από τα δέκα πλοία του στόλου με μηδενικές εκπομπές, ανέφερε η ZIM σε δήλωση.

«Με την προσθήκη σημαντικής χωρητικότητας που κινείται με LNG στον στόλο μας, ξεκινώντας από το 2023, έχουμε τοποθετήσει τη ZIM ως ηγέτη στη μείωση της έντασης άνθρακα μεταξύ των παγκόσμιων τακτικών γραμμών. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνάψουμε αυτή τη μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας με τη Shell για να εξασφαλίσουμε LNG με ανταγωνιστικούς όρους και προσβλέπουμε στη συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη του κλάδου όπως η Shell, καθώς κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσουμε ότι η προμήθεια καυσίμων είναι καλά σχεδιασμένη και υψηλού επιπέδου ποιότητας», δήλωσε ο Eli Glickman , Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ZIM.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη ZIM στις εντυπωσιακές προσπάθειές της να μειώσουν τις εκπομπές στη θαλάσσια αλυσίδα εφοδιασμού της. Η απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας πρέπει να ξεκινήσει σήμερα, και το LNG είναι μια επιλογή καυσίμου χαμηλότερων εκπομπών που διατίθεται αυτήν τη στιγμή σε σημαντικές ποσότητες και μέσω υγροποιημένου βιομεθανίου και υγροποιημένου e-μεθανίου, προσφέρει μια αξιόπιστη λύση για καθαρές μηδενικές εκπομπές GHG», δήλωσε ο Steve Hill , Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πρόεδρος, Energy Marketing στη Shell.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.