ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες παραγγελίες πλοίων VLGC για την ελληνική Evalend Shipping

22:02 - 11 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Νέες παραγγελίες πλοίων VLGC για την ελληνική Evalend Shipping
Στον τομέα του φυσικού αερίου, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Evalend Shipping έχει συνάψει συμφωνία με τη μητρική εταιρεία Hyundai Heavy Industries και τη\ Hyundai Mipo στη Νότια Κορέα για τρεις νέες παραγγελίες πλοίων συν δύο προαιρετικά VLGC διπλού καυσίμου 88.000 κυβικών μέτρων, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν υγροποιημένη αμμωνία και LPG ταυτόχρονα.

Η κατηγορία των πλοίων χωρητικότητας 88.000 κυβικών μέτρων είναι μια αύξηση 2.000 κυβικών μέτρων από την προηγούμενη κατηγορία μέγιστου μεγέθους και είναι η μεγαλύτερη που μπορεί να περάσει από την παλιά Διώρυγα του Παναμά.

Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν το 2024 και το 2025 και η αξία τους εκτιμάται σε 95,3 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Evalend μετακόμισε για πρώτη φορά στον τομέα του υγραερίου πριν από επτά χρόνια και έχει ιστορικό παραγγελιών πλοίων μεταφοράς αερίου στη Hyundai Mipo.

Mετά τη συμφωνία, ο αριθμός των υπό κατασκευή πλοίων VLGC της Evalend θα ανέλθει σε οκτώ, καθώς ναυπηγεί ήδη άλλα πέντε που παρήγγειλε πέρυσι στην τιμή των 80,5 εκατ. δολαρίων έκαστο, τα οποία θα αρχίσει να παραλαμβάνει από τον επόμενο μήνα. Παράλληλα, η εταιρεία έχει υπό κατασκευή τέσσερα πλοία μεσαίου μεγέθους LPG carriers.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.