ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Blοomberg: Ελληνικό πλοίο μετέφερε άνθρακα απ'τη Ρωσία, μετά το εμπάργκο Κύριο

14:59 - 15 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Blοomberg: Ελληνικό πλοίο μετέφερε άνθρακα απ'τη Ρωσία, μετά το εμπάργκο
Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία μετέφερε άνθρακα από λιμάνι της Ρωσίας στα τέλη του περασμένου μήνα, παρά την έναρξη της ισχύος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συγκεκριμένο εμπόρευμα.

To δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα ότι το bulker Stavros, της εταιρείας Eastern Mediterranean Maritime φόρτωσε 53.000 τόνους άνθρακα από τον τερματικό σταθμό του Taman της Ρωσίας στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών δεδομένων Kpler και Logistic OS.

Έφτασε σε λιμάνι κοντά στην πόλη Ισκεντερούν στην Τουρκία στις 5 Σεπτεμβρίου, με βάση τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων του Bloomberg.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το φορτίο του πλοίου, αλλά είπε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει παραβίαση των κυρώσεων, εάν ο προορισμός δεν ήταν στην ΕΕ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Δεν είναι σαφές εάν ο άνθρακας προέρχεται από τη Ρωσία ή σε ποιον ανήκει τελικά το πλοίο, ενώ ο τελικός προορισμός και η χρήση της αποστολής είναι επίσης άγνωστοι.

Η Κομισιόν, πάντως, έχει ανακοινώσει ότι οι κυρώσεις ισχύουν για τυχόν αποστολές άνθρακα που προέρχονται από τη Ρωσία, ανεξάρτητα από τον προορισμό τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.