ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο τυφώνας Muifa... σάρωσε το ναυπηγείο της COSCO στη Σαγκάη

11:48 - 19 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Ο τυφώνας Muifa... σάρωσε το ναυπηγείο της COSCO στη Σαγκάη
Ο τυφώνας Mufia προκάλεσε ζημιές σε βασικούς θαλάσσιους λιμένες και ένα από τα μεγάλα ναυπηγεία της Κίνας κοντά στη Σαγκάη.

Ο όμιλος Jan De Nul του Βελγίου αναφέρει ότι η νέα κατασκευή του στο ναυπηγείο COSCO υπέστη ζημιές από την καταιγίδα.

Ο τυφώνας έπεσε για πρώτη φορά στην ακτή κοντά στο Zhoushan αργά την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου και αρκετές ώρες αργότερα έπληξε την περιοχή Fengxian της Σαγκάης. 

Κινέζοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ήταν η ισχυρότερη τροπική καταιγίδα που έπληξε ποτέ τη Σαγκάη. Οι άνεμοι ήταν περίπου 95 mph με ύψος κύματος να αναφέρεται στα 16 πόδια κοντά στη Σαγκάη. Η καταιγίδα έφερε επίσης σχεδόν οκτώ ίντσες βροχής στην περιοχή.

Ο όμιλος Jan De Nul δήλωσε ότι το μάτι της καταιγίδας πέρασε απευθείας πάνω από το ναυπηγείο COSCO Shipping στη Nantong τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ισχυροί άνεμοι και τα κύματα έκαναν το σκάφος εγκατάστασης ανεμογεννητριών, Voltaire, να αποκολληθεί από τις αγκυροβολίες του. Το σκάφος χωρητικότητας 21.500 dwt βρίσκεται επί του παρόντος υπό κατασκευή, αφού δρομολογήθηκε τον Ιανουάριο του 2022 και αναμένεται να παραδοθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Το τεράστιο σκάφος, μήκους 555 ποδιών, θα είναι το μεγαλύτερο στον στόλο της εταιρείας με ικανότητα να λειτουργεί σε νερά βάθους έως 262 πόδια και αυξημένο φορτίο έως 16.000 τόνους. Έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει την εγκατάσταση των μεγαλύτερων υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Αναφέρουν ότι το σκάφος έδεσε με ασφάλεια πίσω στο ναυπηγείο μετά από χαλάρωση κατά τη διάρκεια της καταιγίδας. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν περιορισμένες ζημιές σε ορισμένα μέρη του γερανού και του ελικοφόρου. Περαιτέρω αξιολογήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι αξιωματούχοι της Σαγκάης δήλωσαν ότι είχαν προειδοποιήσει περισσότερα από 7.400 πλοία να φύγουν πριν φτάσει η καταιγίδα. Οι επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο ανεστάλησαν μαζί με όλες τις εργασίες ανεφοδιασμού καυσίμων. Ανεστάλησαν επίσης οι πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο.

Η καταιγίδα, αν και εξασθενημένη, συνεχίστηκε βόρεια κατά μήκος της κινεζικής ακτής. Ο τυφώνας έκανε δύο πτώσεις την Παρασκευή στην παραλιακή πόλη Νταλιάν. Αργότερα έφτασε στο Qingdao στην επαρχία Shandong, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Οι Κινέζοι δεν έχουν δημοσιεύσει περαιτέρω εκτιμήσεις ζημιών. Υπάρχουν αναφορές για πλημμύρες και διακοπές ρεύματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.