ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OOCL και Chevron ολοκληρώνουν το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι βιοκαυσίμων

19:43 - 30 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
OOCL και Chevron ολοκληρώνουν το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι βιοκαυσίμων
Η Orient Overseas Container Line Ltd. (OOCL) ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της δοκιμαστικής χρήσης θαλάσσιου βιοκαυσίμου που παρέχεται από την παγκόσμια εταιρεία ενέργειας, Chevron Singapore Pte Ltd. στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Yokohama.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η COSCO δοκιμάζει τη χρήση βιοκαυσίμων στον στόλο της. Στις 24 Ιουνίου 2022, το OOCL Yokohama τροφοδοτήθηκε με 1999 μετρικούς τόνους θαλάσσιου βιοκαυσίμου που παρείχε η Chevron από το λιμάνι της Σιγκαπούρης. Το δοκιμαστικό ταξίδι 41 ημερών ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 5 Αυγούστου.

Το βιοκαύσιμο που παρείχε η Chevron Singapore αναμειγνύεται με μεθυλεστέρα χρησιμοποιημένου λαδιού μαγειρικής με πιστοποίηση ISCC ως συστατικό 22% στο VLSFO. Αυτό το βιοκαύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλοία χωρίς αλλαγή των προδιαγραφών του κινητήρα και αναμένεται να μειώσει περίπου 15% έως 20% του εκλυόμενου CO2 με βάση την ανάλυση του κύκλου ζωής.​

«Η επιτυχία αυτής της δοκιμής παρέχει στην OOCL βεβαιότητα ως προς τη σκοπιμότητα χρήσης βιώσιμων βιοκαυσίμων στα πλοία της, κάτι που μας δίνει μεγαλύτερη σαφήνεια στα επόμενα βήματα στο ταξίδι μας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές», σχολίασε ο Kenny Ye, επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της OOCL.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.