ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι Λίβερπουλ: Η διοίκηση προειδοποιεί για απολύσεις, εν μέσω απεργιών

08:46 - 11 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
Λιμάνι Λίβερπουλ: Η διοίκηση προειδοποιεί για απολύσεις, εν μέσω απεργιών
Το λιμάνι του Λίβερπουλ πρόκειται να αναδιαρθρώσει το τμήμα εμπορευματοκιβωτίων του και να ξεκινήσει μια διαδικασία διαβούλευσης για απολύσεις, με τη διοίκηση να επικαλείται μια αξιοσημείωτη επιδείνωση του όγκου των εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος λιμενικός όμιλος στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Peel Ports, δήλωσε ότι η απόδοση ήταν «εξαιρετικά λυπηρή» αλλά αναπόφευκτη, λόγω του οικονομικού περιβάλλοντος που προκαλείται από την αυξανόμενη μείωση της διακίνησης φορτίου τους τελευταίους μήνες και την πρόσφατη απότομη πτώση στα επίπεδα ναύλωσης των εμπορευματοκιβωτίων. «Πρέπει να κάνουμε αναδιάρθρωση τώρα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον πιθανό μεγαλύτερο αντίκτυπο που θα έχει η ύφεση των επιχειρήσεων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στις θέσεις εργασίας», δήλωσε ο φορέας εκμετάλλευσης λιμένων.

Η κίνηση έρχεται καθώς το λιμάνι έχει επίσης υποστεί απεργία τις τελευταίες εβδομάδες από μέλη του συνδικάτου Unite που απέρριψαν αύξηση 10,2% στον βασικό μισθό και πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια επιπλέον εβδομαδιαία απεργία στις 11 Οκτωβρίου.

Το συνδικάτο δήλωσε ότι η επιβεβαίωση των σχεδίων αναδιάρθρωσης από την Peel Ports δεν θα αποτρέψει τους εργαζομένους που αναζητούν δίκαιες αμοιβές και ότι οι απεργίες στο λιμάνι του Λίβερπουλ θα αφορούν πλέον θέσεις εργασίας και αμοιβές.

«Η Peel Ports δίνει ενημερώσεις τύπου για απολύσεις εδώ και μήνες, επομένως αυτή η ανακοίνωση δεν είναι νέα είδηση», δήλωσε ο Robert Morton, εθνικός αξιωματικός της Unite, προσθέτοντας ότι «αυτά τα σχέδια επιβεβαιώνουν ότι η εταιρεία δεν επρόκειτο ποτέ να συζητήσει τις αμοιβές με καλή πίστη. ”

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.