ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Titan: Παραγωγή υγροποιημένου βιομεθανίου στο λιμάνι του Άμστερνταμ

19:38 - 17 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
Titan: Παραγωγή υγροποιημένου βιομεθανίου στο λιμάνι του Άμστερνταμ
Ο Ολλανδός προμηθευτής καυσίμων Titan, παλαιότερα γνωστός ως Titan LNG, ανακοίνωσε ότι θα κλιμακώσει την παραγωγή υγροποιημένου βιομεθανίου, γνωστό και ως bio-LNG, στο λιμάνι του Άμστερνταμ μαζί με την BioValue.

Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει αυτό που λέει ότι θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο bio-LNG στον κόσμο. Το έργο θα έχει δυναμικότητα 200.000 μετρικών τόνων/έτος, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει το 2025. Η Linde έχει συνάψει σύμβαση για την εκτέλεση της βασικής μηχανικής. Το εργοστάσιο θα βρίσκεται δίπλα στο αγκυροβόλιο του Titan στο λιμάνι του Άμστερνταμ, από τον οποίο θα μισθωθεί η γη.

Η BioValue θα παρέχει σημαντικό μέρος του βιοαερίου που απαιτείται για τη συνολική παραγωγή βιο-LNG και θα κατασκευάσει μια νέα μονάδα βιοαερίου, δίπλα στη μονάδα βιο-LNG. Το υπόλοιπο βιοαέριο θα προέρχεται από άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλη την Ευρώπη που είναι συνδεδεμένες με το υπάρχον δίκτυο φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έργο θα προμηθεύεται βιοαέριο μόνο από βιώσιμες πρώτες ύλες που συμμορφώνονται με την τελευταία Οδηγία της ΕΕ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και είναι πιστοποιημένες με Διεθνή Πιστοποίηση Αειφορίας και Άνθρακα (ISCC).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.