ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκρίθηκε η συμφωνία του 24,9% για την COSCO στο Αμβούργο

11:10 - 26 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
Εγκρίθηκε η συμφωνία του 24,9% για την COSCO στο Αμβούργο
Σε συμφωνία φαίνεται να κατέληξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, αναφορικά με την παραχώρηση ποσοστού του λιμανιού του Αμβούργου στην κινέζικη εταιρεία COSCO.

Υπενθυμίζεται ότι η COSCO την περσινή χρονιά, είχε ζητήσει να αγοράσει ποσοστό ύψους 35% σε έναν από τους τρεις τερματικούς σταθμούς της εταιρίας logistics HHLA στο μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας. Ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό, ενώ μάλιστα η Κομισιόν ήταν κάθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μετά από παρέμβαση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς για πώληση μεριδίου 24,9%, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φαίνεται να κλείνει πλέον προς τα εκεί αφού επικύρωσε την πρόταση, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα στην πρόταση του Όλαφ Σολτς έχουν αντιδράσει έξι Υπουργεία, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Οικονομίας και το Υπουργείο Εξωτερικών, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ που εκφράζει επιφυλάξεις, ενώ και το 81% των Γερμανών έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας.

Κύριο επιχείρημα απέναντι στη συμφωνία, είναι ο απεγκλωβισμός από τις μονομερείς εξαρτήσεις, μεταξύ αυτών και από την εξάρτηση από την Κίνα. Η απόφαση αυτή για το λιμάνι του Αμβούργου θεωρείται κομβική για τη Γερμανία, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην Κίνα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:20 - 26 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.