ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι του Ρότερνταμ επιστρατεύει drones για παρακολούθηση της ρύπανσης

18:55 - 26 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
Το λιμάνι του Ρότερνταμ επιστρατεύει drones για παρακολούθηση της ρύπανσης
Η Αρχή του Λιμένα του Ρότερνταμ αποκάλυψε ότι θα δοκιμάσει drones για τη διεξαγωγή επιθεωρήσεων για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης.

Οι δοκιμές θα επικεντρωθούν σε επιθεωρήσεις ανεφοδιασμού καυσίμων, ρύπανση των υδάτων, μεταφορά από πλοίο σε πλοίο, μεταφορά από ακτή σε πλοίο, ατμοσφαιρική ρύπανση (καπνός ή αιθάλη), επισκευές στα πλοία.

Τα drones που επιλέχθηκαν για αυτές τις δοκιμές έχουν σχεδιαστεί από τον Ολλανδό κατασκευαστή Avy . 

Δύο ή τρία drones θα αρκούσαν για να καλύψουν ολόκληρη την περιοχή του λιμανιού και να υπάρχει επίσης ένα drone για έκτακτα περιστατικά, τόνισε η λιμενική αρχή. 

Τους επόμενους μήνες, θα παρακολουθούν την περιοχή κοντά στο Europoort και τη δυτική επέκταση Maasvlakte, η οποία περιλαμβάνει τερματικούς σταθμούς μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και χύδην φορτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα drones έχουν γίνει ολοένα και πιο κοινά για μια ποικιλία θαλάσσιων επιχειρήσεων. Τον περασμένο μήνα, η ιδιοκτήτρια δεξαμενόπλοιων ναυτιλιακή εταιρεία Hafnia Tankers με έδρα τη Σιγκαπούρη συνήψε συμφωνία με την F-Drones για παράδοση αγαθών στα πλοία της εταιρείας. Η συμφωνία βασίζεται στις δοκιμές της υπηρεσίας drone που πραγματοποιήθηκαν στη Σιγκαπούρη το 2020, όταν η Hafnia χρησιμοποίησε F-drones για την παράδοση αγαθών σε πλοία που ήταν αγκυροβολημένα στη Σιγκαπούρη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.