ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Royal Caribbean κάνει «βήματα» προς την αναζήτηση εναλλακτικών καυσίμων

22:07 - 01 Νοε 2022 | Ναυτιλία
Η Royal Caribbean κάνει «βήματα» προς την αναζήτηση εναλλακτικών καυσίμων
Η Royal Caribbean Group έγινε ο πρώτος μεγάλος φορέας εκμετάλλευσης κρουαζιερόπλοιων, που απέπλευσε κρουαζιερόπλοιο από λιμάνι των ΗΠΑ, ενώ χρησιμοποιεί ανανεώσιμο καύσιμο ντίζελ για να καλύψει μέρος των αναγκών του πλοίου σε καύσιμα. Αυτό που περιγράφεται ως βασικό «βήμα» στην επιδίωξη της εταιρείας για εναλλακτικά καύσιμα έρχεται ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της ολοκληρωμένης στρατηγικής απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές Destination Net Zero.

«Είμαστε δεσμευμένοι να επενδύουμε σε τεχνολογίες και καινοτομίες που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα και να εκπληρώσουμε το σκοπό μας να προσφέρουμε υπέροχες διακοπές με υπευθυνότητα», δήλωσε η Laura Hodges Bethge, εκτελεστική αντιπρόεδρος του ομίλου Royal Caribbean, Shared Services Operations. «Καθώς γιορτάζουμε αυτό το ορόσημο, συνεχίζουμε να στοχεύουμε σε άλλες κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις για την επίτευξη των καθαρών μηδενικών στόχων μας». Για τη δοκιμή, η Royal Caribbean Group συνεργάστηκε με την World Fuel Services για την προμήθεια ανανεώσιμων καυσίμων στο Navigator of the Seas.

Το ανανεώσιμο καύσιμο που χρησιμοποιείται από το πλοίο περιέχει λιγότερο άνθρακα από τα παραδοσιακά καύσιμα πλοίων. Ενώ αυτό το καύσιμο παράγεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες, η διαδικασία παραγωγής του το καθιστά μοριακά ταυτόσημο με το παραδοσιακό πετρέλαιο εσωτερικής καύσης, δημιουργώντας ένα καύσιμο «drop-in» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια με τους υπάρχοντες κινητήρες του πλοίου.

Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί καύσιμα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα για να καλύψει μέρος των αναγκών καυσίμων του πλοίου με έδρα το Λος Άντζελες, καθώς αξιολογεί τη σκοπιμότητα για μακροπρόθεσμη χρήση, με φιλοδοξίες να επεκτείνει τη χρήση του σε άλλα πλοία σε όλο τον στόλο. Αυτό ακολουθεί μια παρόμοια δοκιμή από τον εταίρο της κοινής επιχείρησης του ομίλου, Hapag-Lloyd Cruises, η οποία διερευνά μια διαφορετική διαδικασία για την ανάπτυξη βιώσιμων βιοκαυσίμων.

Εκτός από τη δοκιμή της χρήσης βιοκαυσίμου στο Navigator of the Seas, η Royal Caribbean πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της το πρώτο πλοίο της βιομηχανίας κρουαζιέρας με υβριδική κίνηση το καλοκαίρι του 2023, ως μέρος της νεότερης κατηγορίας πλοίων της Silversea Cruises, της κατηγορίας Nova. Η εταιρεία εργάζεται επίσης για τη μείωση των εκπομπών ενώ βρίσκεται στο λιμάνι, επενδύοντας σε ενέργεια από την ξηρά στα πλοία της και συνεργαζόμενη με βασικά λιμάνια κρουαζιέρας για τη χρήση του.

Το 2021, ο όμιλος Royal Caribbean υπέγραψε συμφωνία για τη μεταφορά ενέργειας από την ξηρά στο Port Miami, η οποία θα επιτρέψει στα πλοία να χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια στο λιμάνι αντί να καίνε καύσιμα. Η εταιρεία εισάγει επίσης έναν νέο τερματικό σταθμό κρουαζιέρας μηδενικής ενέργειας στο λιμάνι του Γκάλβεστον του Τέξας, που βασίζεται στις προσπάθειές της για βιώσιμο σχεδιασμό και θα είναι μια εγκατάσταση με πιστοποίηση LEED-Gold.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.