ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνια της Καλιφόρνια συνεργάζονται με Σιγκαπούρη για πράσινο ναυτιλιακό διάδρομο

20:57 - 10 Νοε 2022 | Ναυτιλία
Λιμάνια της Καλιφόρνια συνεργάζονται με Σιγκαπούρη για πράσινο ναυτιλιακό διάδρομο
Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA), το Λιμάνι του Λονγκ Μπιτς (POLB), το Λιμάνι του Λος Άντζελες (POLA) και το C40 Cities έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τη δημιουργία ενός πράσινου και ψηφιακού ναυτιλιακού διαδρόμου μεταξύ της Σιγκαπούρης και του λιμενικού συγκροτήματος του San Pedro Bay .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διάδρομος αναμένεται να επικεντρωθεί σε καύσιμα πλοίων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα, καθώς και ψηφιακά εργαλεία για την υποστήριξη της ανάπτυξης πλοίων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Αυτή η συλλογική προσπάθεια υποστηρίζει την Πράσινη Ναυτιλιακή Πρόκληση που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Παγκόσμιων Ηγετών στην 27η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27) στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου, αυτή την εβδομάδα.

Τα τρία μεγάλα λιμάνια διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και οι πόλεις C40 θα συνεργαστούν στενά με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη στη ναυτιλιακή και ενεργειακή αλυσίδα αξίας για να επιταχύνουν την ανάπτυξη λύσεων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα, να προσδιορίσουν προγράμματα ψηφιακής ναυτιλίας και να αναπτύξουν πράσινες πηγές καυσίμων για ανεφοδιασμό για την υποστήριξη αποτελεσματικών μετακινήσεων φορτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η νέα πρωτοβουλία στοχεύει επίσης να επιταχύνει τις επενδύσεις σε πράσινες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών κόμβων μηδενικών εκπομπών άνθρακα που συνδέονται με τη ζήτηση λιμένων και ναυτιλίας.

Ο Teo Eng Dih, διευθύνων σύμβουλος της MPA, σχολίασε: «Μέσα από αυτόν τον διάδρομο, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε την απαλλαγή των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού, συμπληρώνοντας τις προσπάθειες που αναλαμβάνονται από τη βιομηχανία και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό για να οδηγήσουν την απανθρακοποίηση και την ψηφιακή μετάβαση για τη διεθνή ναυτιλία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.