ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεπερνιούνται οι απαιτήσεις της Τουρκίας στο θέμα ασφάλισης δεξαμενόπλοιων

20:59 - 14 Δεκ 2022 | Ναυτιλία
Ξεπερνιούνται οι απαιτήσεις της Τουρκίας στο θέμα ασφάλισης δεξαμενόπλοιων
Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει επιλύσει το αδιέξοδο της ασφάλισης δεξαμενόπλοιων, το οποίο είχε δημιουργήσει "μποτιλιάρισμα" στα ύδατά της στις αρχές του μήνα.

Από την 1η Δεκεμβρίου, η Τουρκία είχε απαιτήσει από τα πλοία που διέρχονται από τα ύδατά της να φέρουν μια ασφαλιστική επιστολή, για την οποία όμως, ο Διεθνής Όμιλος P&I Clubs είχε σοβαρές ενστάσεις.

Ως αποτέλεσμα, περισσότερα από 20 δεξαμενόπλοια ήταν σε αναμονή στις εισόδους του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων από την περασμένη Παρασκευή, με διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να διεξάγουν επείγουσες συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης. Η κατάσταση παρουσιάζει σημάδια αλλαγής από το Σαββατοκύριακο με την Τουρκία να δηλώνει τελικά την Τρίτη (13/12) ότι έχει πλέον διορθώσει το ασφαλιστικό ζήτημα.

«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι συνομιλίες που διεξάγουμε με τους ομολόγους μας ολοκληρώθηκαν με την αποδοχή των νέων κανονισμών μας που θα προστατεύουν τα τουρκικά στενά και ότι το θαλάσσιο εμπόριο συνεχίζεται φυσιολογικά», ανέφερε η τουρκική ναυτιλιακή αρχή.

Σύμφωνα με το Reuters , η αναθεωρημένη ασφαλιστική επιστολή υποδεικνύει ότι οι ασφαλιστές δεν θα φέρουν ευθύνη σε όλες τις περιπτώσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.