ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η MSC ολοκληρώνει την εξαγορά της Bolloré Africa Logistics

13:05 - 26 Δεκ 2022 | Ναυτιλία
Η MSC ολοκληρώνει την εξαγορά της Bolloré Africa Logistics
Ο Όμιλος MSC επιβεβαίωσε ότι η θυγατρική του SAS Shipping Agencies Services ολοκλήρωσε την εξαγορά της Bolloré Africa Logistics.

Η ελβετική/ιταλική εταιρεία είπε ότι η συναλλαγή εγκρίθηκε από όλες τις ισχύουσες ρυθμιστικές αρχές.

Η εξαγορά από την MSC της Bolloré Africa Logistics SAS και των θυγατρικών της «Bolloré Africa Logistics Group» υπογραμμίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της MSC να επενδύει σε αφρικανικές αλυσίδες εφοδιασμού και υποδομές, υποστηρίζοντας τις ανάγκες των πελατών και των δύο επιχειρήσεων, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Η MSC θα λειτουργεί το Bolloré Africa Logistics Group ως μια αυτόνομη οντότητα με το χαρτοφυλάκιο διαφοροποιημένων συνεργατών της, με μια νέα επωνυμία που θα παρουσιαστεί το 2023, ενώ ο Philippe Labonne θα συνεχίσει τον ρόλο του στο τιμόνι της επιχείρησης ως πρόεδρος της Bolloré Africa Logistics.

Η MSC σκοπεύει να συνεχίσει να ενισχύει τη συνδεσιμότητα της ηπείρου με τον υπόλοιπο κόσμο και να επιτρέψει το εμπόριο εντός της Αφρικής εν μέσω της εφαρμογής του ηπειρωτικού ελεύθερου εμπορίου.

«Υποστηριζόμενη από την οικονομική ισχύ και την επιχειρησιακή τεχνογνωσία του Ομίλου MSC, η Bolloré Africa Logistics θα είναι σε θέση να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της προς τις κυβερνήσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τις παραχωρήσεις λιμένων», ανέφερε η ναυτιλιακή εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος του Ομίλου MSC, Ντιέγκο Απόντε, δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε περισσότερους από 21.000 νέους συναδέλφους στην οικογένεια της MSC μέσω της εξαγοράς της Bolloré Africa Logistics. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Bolloré, και ιδιαίτερα την Cyrille, που πραγματοποίησαν τη συναλλαγή με ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο και τους συγχαίρω που δημιούργησαν μια τόσο εδραιωμένη επιχείρηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.