ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης καθιστούν υποχρεωτικό το σύστημα μέτρησης καυσίμων

15:47 - 29 Δεκ 2022 | Ναυτιλία
Μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης καθιστούν υποχρεωτικό το σύστημα μέτρησης καυσίμων
Οι λιμενικές αρχές της Αμβέρσας-Μπρυζ και του Ρότερνταμ θα καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση συστήματος μέτρησης καυσίμων στα πλοία για τον υπολογισμού της ακριβούς ποσότητας που παραδίδεται.

Σύμφωνα με το ολλανδικό λιμάνι, αυτό αποτελεί συνέχεια μιας ανεξάρτητης μελέτης τόσο στην Αμβέρσα όσο και στο Zeebrugge και στο Ρότερνταμ, η οποία έδειξε τακτικά ζητήματα ποσότητας στην αγορά καυσίμων. Με το μέτρο, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι δύο λιμενικές αρχές πρόκειται να εντοπίσουν κατάλληλα συστήματα μέτρησης καυσίμων.

Τα δύο ευρωπαϊκά λιμενικά κέντρα αναμένεται επίσης να καθορίσουν την ημερομηνία κατά την οποία θα τεθεί σε ισχύ η υποχρέωση ανεφοδιασμού με σύστημα μέτρησης σε πλοία ανεφοδιασμού.

Οι λιμενικές αρχές γνωρίζουν ότι το μέτρο αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά των καυσίμων. Αυτός είναι ο λόγος, που θέλουν να δώσουν επαρκή χρόνο στις εταιρείες να προσαρμοστούν, επιλέγοντας μια «φιλόδοξη αλλά ρεαλιστική» προθεσμία. Επιπλέον, η απαίτηση θα περιλαμβάνεται στην άδεια για τους προμηθευτές καυσίμων. Επί του παρόντος, 40 από τα 170 πλοία καυσίμων στα δύο λιμάνια είναι εξοπλισμένα με σύστημα μέτρησης καυσίμων.

Η δράση να καταστεί υποχρεωτικό το σύστημα μέτρησης καυσίμων στα λιμάνια της Αμβέρσας-Μπρυζ και του Ρότερνταμ έχει επίσης στόχο να καταστήσει την αγορά καυσίμων ARA (Αμβέρσα-Ρότερνταμ-Άμστερνταμ) πιο διαφανή, αποτελεσματική και αξιόπιστη.

Και τα δύο λιμάνια ενημερώθηκαν από διαφορετικές πλευρές ότι θα υπήρχαν τακτικά προβλήματα σχετικά με την προμήθεια καυσίμων. Για τη διερεύνηση της έκτασης και της φύσης αυτών των καταγγελιών, οι λιμενικές αρχές ανέθεσαν στην ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών και συμβούλων CE Delft να εξετάσει τις εμπειρίες των μερών που εμπλέκονται στην αγορά καυσίμων. Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω συνεντεύξεων και ερευνών.

Το 80-90% των ερωτηθέντων στην έρευνα αναγνωρίζει τα ζητήματα που σκιαγραφήθηκαν, ενώ το 65% των ενδιαφερομένων που ρωτήθηκαν και πάνω από το 90% των ερωτηθέντων θεωρούν την εισαγωγή της υποχρεωτικής χρήσης ενός επίσημου συστήματος μέτρησης καυσίμων στα πλοία ως λύση σε προβλήματα ποσότητας.

Ένα σύστημα μέτρησης καυσίμων μετρά την ποσότητα του καυσίμου που παραδίδεται σε πραγματικό χρόνο αντί να την υπολογίζει από τις μετρήσεις της στάθμης της δεξαμενής στο πλοίο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.