ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνικές εταιρείες σχεδιάζουν μακροπρόθεσμες εισαγωγές LNG από το Ομάν

09:36 - 04 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
Ιαπωνικές εταιρείες σχεδιάζουν μακροπρόθεσμες εισαγωγές LNG από το Ομάν
Η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας JERA υπέγραψε συμφωνία με την Oman LNG για τη μακροπρόθεσμη πώληση και αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Σύμφωνα με τη 10ετή συμφωνία, η JERA θα αγοράζει έως και 12 φορτία (περίπου 0,8 εκατομμύρια τόνους) ετησίως LNG που παράγεται από την Oman LNG ξεκινώντας το 2025. «Ο ανταγωνισμός προμήθειας LNG έχει ενταθεί και, ως εκ τούτου, απαιτείται σταθερή προμήθεια καυσίμων εγκαίρως, σύμφωνα με την εγχώρια κατάσταση προσφοράς-ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας για να διασφαλιστεί ένας σταθερός εφοδιασμός ενέργειας στην Ιαπωνία», ανέφερε η JERA σε δήλωση.

Η σύμβαση, η οποία έχει υψηλή ευελιξία και αναμένεται να ενισχύσει την ικανότητα να ανταποκρίνεται στις αβεβαιότητες στην εγχώρια προσφορά και ζήτηση LNG, υπογράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου καθώς ο υπουργός βιομηχανίας της χώρας Nishimura Yasutoshi επισκέφτηκε το Ομάν.

Σύμφωνα με αναφορές του ιαπωνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NHK, δύο ακόμη εταιρείες, συγκεκριμένα η Mitsui & Co., και η Itochu – κάτοχοι μεριδίων στα έργα LNG του Ομάν, αναμένεται επίσης να υπογράψουν μακροπρόθεσμη συμφωνία πώλησης και αγοράς.

Πηγές του NHK ανέφεραν ότι η Mitsui & Co., η Itochu και η Jera αποφάσισαν να εισάγουν περισσότερους από 2 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως από το 2025, σε μια περίοδο περίπου 10 ετών. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην ενημέρωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Oman LNG.

Οι εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας από το Ομάν ανέρχονται επί του παρόντος σε πάνω από 1,9 εκατομμύρια τόνους ετησίως, αντιπροσωπεύοντας το 2,6% των εισαγωγών της από την πηγή ενέργειας.

Αρκετές ακόμα ιαπωνικές εταιρείες διαπραγματεύονται νέες συμφωνίες με το Ομάν και εάν υλοποιηθούν, οι ετήσιες εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας από τη χώρα θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά. Κατά την επίσκεψή του σε αραβικά έθνη, ο υπουργός Nishimura Yasutoshi υπέγραψε μνημόνια συμφωνίας (MoUs) με τη Σαουδική Αραβία για συνεργασία στους τομείς της κυκλικής οικονομίας άνθρακα (CCE) και της ανακύκλωσης άνθρακα καθώς και καθαρού υδρογόνου, αμμωνίας και παραγώγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.