ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τsakos: Διαπραγματεύεται την αντικατάσταση δυο νεότευκτων boxships με suezmaxes

17:24 - 11 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
Τsakos: Διαπραγματεύεται την αντικατάσταση δυο νεότευκτων boxships με suezmaxes
Ο ναυλομεσιτικός οίκος Alphaliner αναφέρει ότι η ελληνική ναυτιλιακή Tsakos διαπραγματεύεται μια αλλαγή στις παραγγελίες για κατασκευή δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 2,782 teu. Η αλλαγή αφορά την αντικατάστασή τους από δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια suezmax.

H εταιρεία έχει υπο κατασκευή οκτώ boxships χωρητικότητας 2,782 teu στο ναυπηγείο «Hyundai Mipo Dockyard» στη Νότια Κορέα και αν ο Έλληνας εφοπλιστής καταφέρει να πετύχει αυτή τη συμφωνία, τότε τα suezmaxes θα πρέπει να κατασκευαστούν σε μεγαλύτερα θυγατρικά ναυπηγεία, όπως το «Hyundai Samho» ή το «Hyundai Heavy Industries».

Στην εβδομαδιαία του έκθεση, ο οίκος Alphaliner αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ανησυχούν για το μεγάλο όγκο παραγγελιών στα ναυπηγεία που θα «χτυπήσουν» επίπεδα ρεκόρ το 2023 και το 2024.

Προσθέτει επίσης ότι η αγορά πιθανά δυσκολεύεται να απορροφήσει όλα αυτά τα νέα πλοία και όλο και περισσότεροι εφοπλιστές στρέφονται στα ναυπηγεία για να διαπραγματευτούν αναβολές, ακυρώσεις ή μετατροπές σε άλλους τύπους πλοίων».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:28 - 11 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.