ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυτικοί κατάσχεσαν πλοίο στη Σενεγάλη λόγω απλήρωτων μισθών

20:11 - 08 Φεβ 2023 | Ναυτιλία
Ναυτικοί κατάσχεσαν πλοίο στη Σενεγάλη λόγω απλήρωτων μισθών
Τέσσερις ναυτικοί, με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF), κατάσχεσαν ένα φορτηγό πλοίο στα ανοικτά των ακτών του Ντακάρ της Σενεγάλης, αφού πέρασαν μήνες χωρίς πληρωμή και παράλληλα κινδύνευσε η σωματική τους ακεραιότητα.

Η ομοσπονδία ανέφερε ότι τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του γενικού φορτηγού πλοίου Onda έδιναν μάχη για την επισκευή του κινητήρα του σκάφους τους, ενώ οι λιμενικές αρχές αγνοούσαν τα αιτήματά τους για βοήθεια για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ενεργώντας για λογαριασμό του πληρώματος, το ITF προσέφυγε σε δικαστήριο της Σενεγάλης για να κατασχεθεί το πλοίο, καθώς η θέση του κοντά σε μια πολυσύχναστη λωρίδα πλοίων άφηνε το πλήρωμα ευάλωτο σε κινδύνους.

"Το σκάφος παραμένει δεσμευμένο έως ότου οι ιδιοκτήτες πληρώσουν τα περισσότερα από 84.000 δολάρια που οφείλονται σε μισθούς στο πλήρωμα. Η κατάσχεση του πλοίου σημαίνει ότι το πλοίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη του έως ότου τακτοποιηθούν τα χρέη", ανέφερε η ITF στην ανακοίνωσή της.

Η ITF πρόσθεσε ότι διεκδικεί επίσης κόστος από τους ιδιοκτήτες «καθώς άφησαν το πλοίο αγκυροβολημένο για μεγάλες περιόδους χωρίς να παρέχουν επαρκείς προβλέψεις για το πλήρωμα, όπως ο πλοιοκτήτης υποχρεούται βάσει της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας και των περισσότερων συμβάσεων ναυτικών». Η ITF ισχυρίζεται ότι έχει παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις για να διασφαλίσει ότι οι ναυτικοί δεν λιμοκτονούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.