ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστοδουλίδης: Βαρύνουσας σημασίας για την Ευρώπη η ελληνική-κυπριακή ναυτιλία

16:01 - 09 Μαρ 2023 | Ναυτιλία
Χριστοδουλίδης: Βαρύνουσας σημασίας για την Ευρώπη η ελληνική-κυπριακή ναυτιλία
Όπως δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, την Τρίτη (7/3), η κυπριακή και ελληνική ναυτιλία είναι κρίσιμης σημασίας για την Ευρώπη. Συμπλήρωσε ακόμα ότι τα δύο κράτη θα συνεργαστούν προκειμένου να ενισχύσουν τον κλάδο. Μιλώντας στο Κυπριακό Ναυτιλιακό Forum στη Λεμεσό, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι ο κλάδος αντιπροσωπεύει το 7% του ΑΕΠ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακόμα συμπλήρωσε ότι θα συζητήσει περαιτέρω τρόπους αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων προκλήσεων εντός του κλάδου με τον Έλληνα ομόλογό του, δηλώνοντας ότι ο σημαντικός ρόλος που παίζουν τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα στον ναυτιλιακό τομέα πρέπει να τονιστεί εντός της ΕΕ.

«Όταν μιλάμε για την ευρωπαϊκή ναυτιλία προφανώς και μιλάμε για την ελληνική και την κυπριακή ναυτιλία», είπε.

Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει κοινές ενέργειες που πρέπει να γίνουν με την Ελλάδα όταν επισκεφθεί τη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.

«Έχω την ευκαιρία να συζητήσω τα σχέδια της κυβέρνησης, συγκεκριμένα για το πρώτο εξάμηνο – κάποιες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η κυπριακή ναυτιλία, για να αντιμετωπιστούν κάποια ζητήματα, κάποια προβλήματα που υπάρχουν», είπε.

Ο πρόεδρος είπε ότι, ενώ ο τομέας είναι κρίσιμης σημασίας, αντιμετωπίζει επίσης προκλήσεις, και ως εκ τούτου, αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.