ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ροζολής: H Ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία προχωρά δυναμικά

12:58 - 16 Μαρ 2023 | Ναυτιλία
Ροζολής: H Ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία προχωρά δυναμικά
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική επίσκεψη στο ναυπηγείο της στο Lorient που διοργάνωσαν από κοινού η Naval Group με τον ΣΕΚΠΥ, σε συνεργασία με την HEMEXPO.

Σκοπός της αποστολής ήταν να συζητηθούν και να αναζητηθούν νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες ώστε να ενσωματωθούμε στην εφοδιαστική της αλυσίδα της Naval Group.

Στην αποστολή συμμετείχαν 22 ελληνικές εταιρείες οι οποίες επισκέφτηκαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται οι φρεγάτες FDI του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Ταυτόχρονα είχαν την δυνατότητα σε Β2Β συναντήσεις να συζητήσουν με γαλλικές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και συνεργασίες.

Στα πλαίσια της επίσκεψης ακόμα 2 ελληνικές εταιρείες υπέγραψαν συμβόλαια. Πρόκειται για τις Marita Hellas και τη Farad (μέσω του προμηθευτή της Naval Group AXIMA, μιας εταιρείας της EQUANS).

Οι δύο εταιρείες έρχονται να προστεθούν στις ήδη 15 εταιρείες που έχουν ήδη ενεργές συμβάσεις και ακόμα μία που βρίσκεται μόνιμα στα ναυπηγεία και συμμετέχει στην κατασκευή των φρεγατών με συνολικά να έχουν υπογραφεί 50 συμβάσεις.

Τάσος Ροζολής Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΚΠΥ

«H Ελληνική Αμυντική και Ναυπηγική Βιομηχανία είναι εδώ και προχωρά δυναμικά.»

Ο Τάσος Ροζολής Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποστολή τόνισε σε δήλωσή του:

«Μετά από πρωτοβουλία του ΣΕΚΠΥ και με την συνεργασία της HEMEXPO, 24 ελληνικές εταιρείες έδωσαν δυναμικά το παρόν στα ναυπηγεία της Naval Group στη Lorient προκειμένου να προωθήσουν τις συνεργασίες τους με την Naval Group και τους υποκατασκευαστές της.

Είμαστε δε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί σήμερα 2 επιπλέον εταιρείες μέλη του ΣΕΚΠΥ υπέγραψαν συμβάσεις με την Naval Group πέραν των 15 που έχουν ήδη ενεργές συμβάσεις και της μίας που βρίσκεται μόνιμα στα ναυπηγεία και συμμετέχει στην κατασκευή των ελληνικών φρεγατών με Έλληνες εργαζόμενους.

Ο ΣΕΚΠΥ συνεχίζει αταλάντευτα την προσπάθεια προώθησης και ανάπτυξης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας με την συμμετοχή όλο και περισσότερων Ελληνικών εταιρειών στα εξοπλιστικά προγράμματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.