ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Capital Ship-Μαρινάκης: Υποδέχτηκε δύο ακόμα «πράσινα» δεξαμενόπλοια στο στόλο της Κύριο

10:01 - 23 Απρ 2023 | Ναυτιλία
Capital Ship-Μαρινάκης: Υποδέχτηκε δύο ακόμα «πράσινα» δεξαμενόπλοια στο στόλο της
Η Capital Ship Management Corp, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, παρέλαβε τα δύο νεότευκτα MR δεξαμενόπλοια «Atrotos» και «Anikitos», από το ναυπηγείο Hyundai Vietnam Shipyard Co Ltd.

Τα δύο πλοία χωρητικότητας 50,000 dwt έκαστο, είναι δύο από τα 6 «αδερφά» πλοία που παραδίδονται στην εταιρεία μέσα στο 2023 , με οικολογικό σχεδιασμό και χαρακτηρίζονται ως LNG Fuel Ready, Wind-Assisted Ready και HVSC-Ready με πιστοποιήσεις από τον νηογνώμονα ABS.

Η πιστοποίηση HVSC-Ready αφορά σε πλοία εξοπλισμένα με συστήματα σύνδεσης υψηλής τάσης με την ξηρά, που πρόκειται να εγκατασταθούν στο μέλλον ενώ η πιστοποίηση Wind-Assist Ready αφορά σε πλοία που μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα πρόωσης που αξιοποιούν τον άνεμο για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο σχεδιασμός των «Αtrotos» και «Anikitos» είναι συμβατός με μελλοντικές προδιαγραφές, όπως είναι το ΙΜΟ EEDI Phase 3 και έχει πιστοποιηθεί με το ABS SUSTAIN-1 (2020) που αναδεικνύει την τήρηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Τα δύο νέα πλοία της Capital, συγκαταλέγονται στα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και τεχνολογικά προηγμένα δεξαμενόπλοια τύπου MR στον παγκόσμιο στόλο, αφού συνδυάζουν συμβατότητα με τον κανονισμό ΙΜΟ Tier III για μειωμένες εκπομπές NOx, πιστοποιήσεις ENVIRO, Wind-Assisted Ready, HVSC-Ready, LNG Fuel Ready και IHM για ασφαλή ανακύκλωση.

Υπενθυμίζεται τέλος, πως η εταιρεία έχει παραλάβει ήδη άλλα 3 από τα υπόλοιπα αδερφά πλοία, το «Alkiviadis» το «Agisilaos» και το «Avax» και απομένει άλλο ένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.