ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειωμένη η κίνηση στα λιμάνια

20:58 - 10 Αυγ 2012 | Οικονομία
Μειωμένη είναι η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής σε σχέση με πέρυσι κατά 20-30% και σύμφωνα με παράγοντες της ακτοπλοΐας αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση.

Μειωμένη είναι η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής σε σχέση με πέρυσι κατά 20-30% και σύμφωνα με παράγοντες της ακτοπλοΐας αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση.

Ενδεικτικά, από τα τρία λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο) τον Ιούλιο του 2012 αναχώρησαν συνολικά 930.285 επιβάτες φέτος έναντι 1.125.055 πέρυσι.

Πάντως από σήμερα το μεσημέρι, το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών καθώς είναι αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά με τους περισσότερους προορισμούς να έχουν 100% πληρότητα στα πλοία.

Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 30 δρομολόγια για σήμερα, 26 για αύριο και 24 για την Κυριακή, από το λιμάνι της Ραφήνας 16 δρομολόγια για σήμερα, 12 για αύριο και 17 για την Κυριακή, ενώ από το Λαύριο θα πραγματοποιηθούν οκτώ δρομολόγια σήμερα, επτά αύριο και πέντε την Κυριακή.

Οι λιμενικοί δίνουν τρεις βασικές οδηγίες προς τους ταξιδιώτες, να εφοδιαστούν έγκαιρα με τα εισιτήρια της επιστροφής για να αποφύγουν την ταλαιπωρία, να πηγαίνουν στο λιμάνι μιάμιση ώρα νωρίτερα από την αναχώρηση του πλοίου και δύο ώρες νωρίτερα αν ταξιδεύουν με όχημα, και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων, στους δρόμους περιμετρικά και μέσα στο λιμάνι, των λιμενικών και του προσωπικού των πλοίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.