ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Δώσαμε σε τέσσερις ημέρες, 625 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις

17:59 - 19 Οκτ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Δώσαμε σε τέσσερις ημέρες, 625 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις
Την ικανοποίηση του για το γεγονός πως τις τελευταίες τέσσερις ημέρες συνολικά 71.184 επιχειρήσεις, πιστώθηκαν 625 εκατ. ευρώ, εξέφρασε από τη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων που επεξεργάζεται το νέο πτωχευτικό κώδικα, ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε τη σημασία των ρυθμίσεων αλλά και τη στήριξη που αυτές απολαμβάνουν από σειρά φορέων. Μάλιστα επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την πως επί των ημερών της, το ιδιωτικό χρέος στη χώρα αυξήθηκε κατά 50 δισ. ευρώ. « Αν δημιούργησε χρέος ο ΣΥΡΙΖΑ; 50 δισ. ευρώ σας φτάνουν;», σημείωσε με νόημα. Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμα πως μόνο το 2015 η αξία της συμμετοχής των φορολογούμενων στις τράπεζες μειώθηκε από τα 11,6 δισ. ευρώ στα 2,4 δισ. ευρώ και άφησε αιχμές για την «περήφανη», όπως είπε, διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη.

Στόχος η έναρξη του νέου πτωχευτικού αρχές '21

Στόχος είναι οι ρυθμίσεις του νέου θεσμικού πλαισίου για την "Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας" να εφαρμοστούν αρχές του νέου έτους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου συνεχίζεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου.

"Έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες την προετοιμασία για την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων. Δεν περιμένουμε την ψήφιση του νόμου για να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε πάνω στο αντικείμενο αυτό. Ομοίως, για την ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου συνεχώς επεκτείνουμε τις υποδομές μας, όπως έγινε πρόσφατα και με το πρόγραμμα 'Γέφυρα', που δεν ζητούσε κανένα δικαιολογητικό τεκμηρίωσης, αφού διασυνδεθήκαμε με όλες τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων τόσο του δημοσίου, όσο και των τραπεζών".

Ο σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αποφυγή της πτώχευσης, σημείωσε ο υπουργός.  Γι’ αυτό περιέχει ειδικά επί τούτου δύο άξονες την πρόληψη με την έγκαιρη προειδοποίηση και την αντιμετώπιση με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.