ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δώρο Χριστουγέννων: Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης-Σε δόσεις η καταβολή

09:05 - 07 Δεκ 2020 | Οικονομία
Δώρο Χριστουγέννων: Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης-Σε δόσεις η καταβολή
Σε δύο δόσεις μέσα στο Δεκέμβριο θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων όσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν μπει σε αναστολή μέχρι το Νοέμβριο και σε τρεις δόσεις όσοι παραμείνουν στο ίδιο καθεστώς και το Δεκέμβριο.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, που σημείωσε πως οι εργοδότες πρέπει να καταβάλουν το δώρο Χριστουγέννων εμπρόθεσμα στους εργαζόμενους.

Το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να έχει καταβληθεί από τους εργοδότες έως τις 21 Δεκεμβρίου είτε κατ’ αναλογία είτε ολόκληρο, αν δεν έχουν θέσει υπαλλήλους σε αναστολή.

Την αναλογία δώρου από την περίοδο της αναστολής θα καταβάλει το κράτος μετά τις 21 Δεκεμβρίου για την περίοδο μέχρι και το Νοέμβριο, ενώ η αναλογία Δεκεμβρίου θα καταβληθεί μετά τις 12 Ιανουαρίου.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος με μισθό 1.000 ευρώ που έχει μπει σε αναστολή τον Μάιο, το Νοέμβριο και τις 20 πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, θα λάβει εντός Δεκεμβρίου δώρο Χριστουγέννων από τον εργοδότη ύψους 644 ευρώ, από το κράτος 169 ευρώ και τον Ιανουάριο 45 ευρώ επίσης από το κράτος.

Παράλληλα, ο υπολογισμός του δώρου για όσους μπήκαν σε αναστολή το Νοέμβριο, θα γίνει με βάση τα 800 ευρώ και όχι τα 534 ευρώ για εκείνον τον μήνα.

Έτσι, π.χ. ιδιωτικός υπάλληλος που μπήκε σε αναστολή Μάιο και Νοέμβριο με μισθό 800 ευρώ, θα λάβει 619 ευρώ από τον εργοδότη και 169 ευρώ από το κράτος.

Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση, που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για την καταβολή του φετινού δώρου Χριστουγέννων.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 10:20 - 07 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.