ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα self tests ως «εργαλείο» για άνοιγμα εστίασης και τουρισμού

13:14 - 26 Μαρ 2021 | Οικονομία
Τα self tests ως «εργαλείο» για άνοιγμα εστίασης και τουρισμού
Τρόπους για το άνοιγμα της εστίασης αναζητά η κυβέρνηση και τα self tests κορονοϊού φαίνεται πως θα είναι ένα από τα βασικά "εργαλεία" για την επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ-μπαρ.

Τα self tests ανίχνευσης COVID-19 που η κυβέρνηση λανσάρει από τις αρχές Απριλίου και τα οποία δικαιούται κάθε πολίτης, αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο και στο "γρίφο" του ανοίγματος της εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, οι εργαζόμενοι στην εστίαση, αλλά και στον τουρισμό, θα ελέγχονται δύο ή με τρεις φορές την εβδομάδα με τα συγκεκριμένα test ανίχνευσης COVID που θα βρίσκονται διαθέσιμα στα φαρμακεία.

Θα δημιουργηθεί και μία ειδική πλατφόρμα, στην οποία υποχρεωτικά θα δηλώνονται τα αποτελέσματα των τεστ όλων των εργαζομένων. Επίσης, οι επιχειρήσεις θα αναρτούν σε εμφανές σημείο των καταστημάτων τους τα σχετικά αποτελέσματα, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς οι πελάτες. Πιλοτικά αυτός ο σχεδιασμός αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πρώτα στο λιανεμπόριο, που αναμένεται να ανοίξει νωρίτερα.

Ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης μελετούν το σχέδιο ώστε να ανοίξει η εστίαση όσο το δυνατόν συντομότερα, σε συνδυασμό πάντα με τον τουρισμό.

Εκφράζονται "δειλά" προθέσεις για άνοιγμα τον Απρίλιο, ωστόσο, πιο ρεαλιστικό σενάριο αυτή την ώρα είναι η εστίαση να επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα και αμέσως μετά να ακολουθήσει ο τουρισμός στις 14 Μαϊου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:30 - 26 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.