ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κομισιόν... σερβίρει €500 εκατ. για την ενίσχυση της εστίασης

19:44 - 11 Μαϊ 2021 | Οικονομία
Η Κομισιόν... σερβίρει €500 εκατ. για την ενίσχυση της εστίασης
Το πράσινο φως που περίμεναν οι ελληνικές επιχειρήσεις εστίασης από την ΕΕ για έξτρα χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ, δόθηκε την Τρίτη (11/5), όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για να στηριχθούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορονοΐού. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων.

"Η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500 εκ ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης. Στηρίζουμε έμπρακτα την επιστροφή στην κανονικότητα, την ανάκαμψη της οικονομίας και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες", έγραψε συγκεκριμένα.

{https://twitter.com/MargSchinas/status/1392141244919332865}

Ανοίγει η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων της κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για τις επιχειρήσεις εστίασης θα ανοίξει την Παρασκευή 14 Μαΐου. Μέχρι τις 31 Ιουλίου οι αιτήσεις. Έως τέλος Δεκεμβρίου η υποβολή των τιμολογίων.

Την προσεχή Πέμπτη η πλατφόρμα θα λειτουργήσει δοκιμαστικά και την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 14 Μαΐου, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων, οι οποίες θα μπορούν να κατατίθενται έως τις 31 Ιουλίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως στην πλατφόρμα θα εμφανίζεται το ποσό που δικαιούται η κάθε επιχείρηση, ώστε οι δικαιούχοι να το γνωρίζουν εκ των προτέρων και να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός τους.

Σημείωσε δε πως εάν ένας δικαιούχος θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο του ποσού με τιμολόγια και αποδείξεις θα μπορεί να αιτηθεί ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του, για να μην μπαίνει μετέπειτα σε διαδικασίες επιστροφής.

Η υποβολή των τιμολογίων για την επιδότηση θα μπορεί να γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.