ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «χρησμός» της Λαγκάρντ για τα ελληνικά ομόλογα

19:19 - 09 Σεπ 2021 | Οικονομία
Ο «χρησμός» της Λαγκάρντ για τα ελληνικά ομόλογα
«Σήμα» ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο τακτικό πρόγραμμά της όταν ολοκληρωθεί το έκτακτο πρόγραμμα για την πανδημία (PEPP), έστειλε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική.

Είναι βέβαιο ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα ληφθεί υπόψη, δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αλλά είπε ότι είναι πολύ νωρίς να συζητηθούν οι όροι που αφορούν μακροπρόθεσμα το PEPP, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει στη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο.

«Αυτό θα συζητηθεί επί μακρόν, θα γίνει τεχνική ανάλυση. Η κατάσταση της Ελλάδας σίγουρα θα εξεταστεί και θα αντιμετωπιστεί συγκεκριμένα. Είναι πολύ πρόωρο να το κάνουμε τώρα», είπε συγκεκριμένα η Λαγκάρντ.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ δεν αγοράζει ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του APP καθώς δεν έχουν επενδυτική διαβάθμιση, όπως προβλέπεται, σε αντίθεση με το PEPP όπου ο σχετικός περιορισμός έχει αρθεί λόγω της πανδημίας.

Η ίδια τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η ΕΚΤ αναμένει ότι ο πληθωρισμός το 2021 θα διαμορφωθεί στο 2,2% και πως το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα ενισχυθεί κατά 5% φέτος. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «η απόφαση για επιβράδυνση του ΡΕΡΡ από την ΕΚΤ δεν θα επηρεάσει τις ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες που έχουν διαγραφεί για την οικονομία της Ευρωζώνης».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:50 - 09 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.