ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκυλακάκης: Ακόμη ρεφάρουμε τη ζημιά στην οικονομία

11:43 - 13 Σεπ 2021 | Οικονομία
Σκυλακάκης: Ακόμη ρεφάρουμε τη ζημιά στην οικονομία
Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος μίλησε για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, τον κορονοϊό αλλά και την ακρίβεια.

Στο πρόβλημα που επικρατεί με το σκανάρισμα των πιστοποιητικών εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος ζήτησε υπομονή και επιμονή από τους εργοδότες.

«Στο πρώτο σκανάρισμα δεν πέρασε το πιστοποιητικό. Στο δεύτερο σκανάρισμα το πιστοποιητικό μου πέρασε. Πρέπει και οι εργοδότες σήμερα να κάνουν μία προσπάθεια παραπάνω. Πρέπει να γίνονται δύο και τρεις φορές η προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα όποια τεχνικά προβλήματα», τόνισε.

Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης αυτός επηρεάζει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. «Πολλές ακόμη είναι σε ευαίσθητη φάση θέλει προσοχή η διαχείρισή τους. Αυτό το τρίμηνο ήταν καλό λόγω των εξαγωγών, κατανάλωση και τουρισμός δεν θα φτάσουν στο επίπεδο του 2019. Πρέπει να υπάρχει μία καλύτερη βοήθεια στον κατώτερο μισθό όταν το ΑΕΠ αυξάνεται. Ακόμη είμαστε που ρεφάρουμε τη ζημιά στην οικονομία».

Τόνισε κλείνοντας ότι το τέλος επιτηδεύματος είναι ένα μέτρο με μεγάλο δημοσιονομικό αποτύπωμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.