ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψήφος» εμπιστοσύνης από την HSBC στις ελληνικές μετοχές Κύριο

16:30 - 12 Ιαν 2022 | Οικονομία
«Ψήφος» εμπιστοσύνης από την HSBC στις ελληνικές μετοχές
Σύσταση «overweight» διατηρεί για τις ελληνικές μετοχές η HSBC, με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού οίκου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις τράπεζες, η HSBC δίνει σύσταση «buy» (αγορά). Εν συνεχεία, ο οίκος σημειώνει ότι αποτελούν το «βασικό story» της εγχώριας αγοράς, καθώς αντιστοιχούν στο 35% του FTSE Greece.

Μάλιστα, εκτιμά ότι το συνολικό P/E για τον κλάδο θα φθάσει στο 6,5x το 2021, στο 6,6x το 2022, ενώ ο δείκτης τιμής προς λογιστική αξία P/B και για τα δύο έτη είναι 0,45x.

Στην κορυφή των λόγων για την προτίμηση στις τραπεζικές μετοχές κατατάσσεται η μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) αλλά και οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που οδηγούν σε βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης. Παράλληλα, η μόχλευση του Ταμείου Ανάπτυξης θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή ανάπτυξη νέων δανείων και σε αξιόλογη βελτίωση της κερδοφορίας.

Επιπλέον, οι μετοχές τελούν υπό διαπραγμάτευση με discount περίπου 40% έναντι των ευρωπαϊκών, αν και η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoTE) βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα.

Η HSBC διατηρεί επίσης τη σύσταση «buy» για τις τράπεζες, με δεδομένο ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις δεν αντικατοπτρίζουν τη βελτίωση που έχουν επιτύχει.

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, η ελληνική οικονομία έχει ανακάμψει δυναμικά, έχοντας αναθεωρήσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το 2021 στο 8,8% από 7,5% προηγουμένως. Ωστόσο, θέτει λίγο χαμηλότερα τον στόχο του για την ανάπτυξη του 2022 και συγκεκριμένα στο 4,5% από το 5%, ενώ διατηρεί την εκτίμησή της για το 2023 στο 4%.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 12 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.