ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΓ Εμπορίου: Οι τιμές δεν θα πέσουν όσο γρήγορα ανέβηκαν

12:56 - 01 Δεκ 2022 | Οικονομία
ΓΓ Εμπορίου: Οι τιμές δεν θα πέσουν όσο γρήγορα ανέβηκαν
Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτής κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ανέδειξε με σαφή τρόπο το πρόβλημα του πληθωρισμού στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως οι τιμές έχουν ανέβει και δεν θα έχουν ανάλογη πορεία με την αποκλιμάκωση του δείκτη τιμών καταναλωτή.

«Η οικονομική ιστορία έχει αποδείξει ότι οι τιμές που ανεβαίνουν δεν επιστρέφουν ποτέ στο επίπεδο από το οποίο ξεκίνησαν, είναι σαφές αυτό. Αυτό ονομάζεται στην οικονομική επιστήμη ακαμψία των τιμών προς τα κάτω» τόνισε συγκεκριμένα από το διαδικτυακό βήμα του 13ο συνεδρίου του ΙΕΛΚΑ «The agile retail Era: Doing business in extreme environment». 

«Δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε ποτέ, αυτό είναι πολύ λογικό, τα επίπεδα των τιμών προ της κρίσης αυτής και προ του Ιουνίου του 2021 οπότε και ξεκίνησε ο κύκλος των πληθωριστικών πιέσεων εξαιτίας του ανοίγματος της αγοράς μετά την πανδημία» σημείωσε.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι για να μπορέσουν οι τιμές να επιστρέψουν όσο το δυνατόν σε χαμηλότερα επίπεδα αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τις επιχειρήσεις εξαρτάται και από την καταναλωτική συμπεριφορά. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό» είπε «ο καταναλωτής να συνεχίσει να ψάχνει και να δίνει έμφαση στην καλύτερη σχέση ποιότητας και κόστους». 

Στο πλαίσιο αυτό το κράτος και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, θα προσπαθήσει όπως ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος να ενημερώσει τους καταναλωτές και να τους δώσει περισσότερα εργαλεία για να παρακολουθούν το επίπεδο των τιμών και τις προσφορές προκειμένου αυτό να επιτρέψει στις τιμές να αποκλιμακωθούν όσο αυτό είναι αυτό οικονομικά δυνατό.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.