ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Market Pass: Πώς πιστώνεται το ποσό-Ποια καταστήματα δέχονται την κάρτα

14:11 - 02 Ιαν 2023 | Οικονομία
Market Pass: Πώς πιστώνεται το ποσό-Ποια καταστήματα δέχονται την κάρτα
Από τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι αιτήσεις για το Market Pass, που αναμένεται να δώσει κάποιες «ανάσες» στα νοικοκυριά που το δικαιούνται, ενώ από το τέλος Φεβρουαρίου ξεκινούν και οι πρώτες πληρωμές που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως και έξι μήνες μετά.

Πρακτικά δίνεται ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης. Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Τα παραπάνω ποσά θα πιστώνονται μηνιαίως σε μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Ειδικότερα, το πιστωθέν χρηματικό ποσό στη ψηφιακή χρεωστική κάρτα δύναται να χρησιμοποιείται από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγορών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα του λιανικού εμπορίου τροφίμων και συγκεκριμένα στις παρακάτω:

  • Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ
  • Κρεοπωλεία
  • Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
  • Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Αρτοποιεία
  • Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν εξαντλήσει το μηνιαίο ποσό στην ψηφιακή κάρτα, τότε το υπόλοιπο μεταφέρεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τον οδηγό για τη χορήγηση του Market Pass.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:39 - 02 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.