ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή τους

12:49 - 25 Φεβ 2023 | Οικονομία
Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή τους
Μέχρι την 28η Φεβρουαρίου μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2023, καθώς τότε λήγει η παράταση που έχει δώσει το υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που οδηγοί δεν προλάβουν να καταβάλλουν το απαιτούμενο ποσό πριν εκπνεύσει η προθεσμία, θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσιο ποσό που θα έπρεπε να πληρώσουν εμπρόθεσμα.

Αναφορικά με την ψηφιακή ακινησία, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να θέσουν το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο τους σε εκούσια ακινησία θα πρέπει να το κάνουν ηλεκτρονικά μέσα από την εφαρμογή myCAR στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης.

Οι τρεις τρόποι πληρωμής

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν με τους εξής τρόπους:

  • μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
  • μέσω Web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη εφαρμογή από την τράπεζά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
  • στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.
  • Σε περίπτωση χρήσης τραπεζικής κάρτας η εξόφληση πραγματοποιείται σε 12 άτοκες δόσεις.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.