ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Jefferies: Νέες-τιμές στόχοι για ΕΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank

11:30 - 01 Ιουν 2023 | Οικονομία
Jefferies: Νέες-τιμές στόχοι για ΕΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank
«Θετικούς ανέμους» για τις ελληνικές τράπεζες προβλέπει η Jefferies, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες εκλογές ανοίγουν τον δρόμο προς την επενδυτική βαθμίδα, με την τουριστική δραστηριότητα να στηρίζει την οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αμερικανική Jefferies αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών, εστιάζοντας στις εξελίξεις των περιθωρίων κέρδους και οι μεταβολές των επιτοκίων καταθέσεων που θα συνεχίσουν την ομαλοποίηση των προβλέψεων σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η Jefferies προχωράει σε αναβάθμιση των τιμών-στόχοων για τις ΕΤΕ, Πειραιώς και Eurobank ενώ διατηρεί την τιμή στόχο για την Alpha Bank. Όπως σημειώνει, η ETE παραμένει κορυφαία επιλογή με σύσταση buy, ενώ αντίθετα συστήνει προσοχή στην Alpha. Για την Εθνική Τράπεζα αυξάνει την τιμή στόχο στα 7,30 ευρώ από 6,50 ευρώ προηγουμένως, για τη Eurobank στα 1,70 ευρώ από 1,65 προηγουμένως και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,70 από 2,50 ευρώ. Παράλληλα, αφήνει αμετάβλητη στα 1,10 ευρώ την τιμή στόχο για την Αlpha Bank.

jef

Παράλληλα, ο αμερικανικός οίκος σημειώνει ότι για τις τράπεζες, το επίκεντρο είναι πιθανό να μετατοπιστεί στην ικανότητα υπεράσπισης των περιθωρίων κέρδους / beta καταθέσεων και να συνεχίσουν την ομαλοποίηση των προβλέψεων σε χαμηλότερα επίπεδα. Η Εθνική Τράπεζα παραμένει σε καλύτερη θέση και στα δύο μέτωπα κατά τη γνώμη της τράπεζας, με την επαναφορά του μερίσματος να είναι το μοναδικό συστατικό που λείπει για το 2023.

«Η πολιτική είναι στο προσκήνιο και λόγω των εκλογών, αλλά η ρυθμιστική αρχή είναι πιο επιφυλακτική. Ωστόσο,  η αυξημένη δραστηριότητα στον τουρισμό καθώς και  το ισχυρότερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα που σημείωσε η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 41% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών και με την ισχυρή πιθανότητα να επαναληφθεί αυτό το αποτέλεσμα με το νέο εκλογικό σύστημα (που δίνει μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα) και στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 25 Ιουνίου, αυτά θέτουν τις βάσεις για μία σταθερή κυβέρνηση  και ενισχύουν τις θετικές τάσεις για τις τράπεζες», τονίζει.

«Τα θετικά αυτά σημεία οδηγούν τις προσδοκίες της αγοράς για την επενδυτική βαθμίδα στην κρατική αξιολόγηση σε ανοδική αναθεώρηση για το δεύτερο εξάμηνο, το οποίο κατά συνέπεια θα έχει θετικό αντίκτυπο για το κόστος ιδίων κεφαλαίων για τις τράπεζες, αλλά δεν θα υπάρξει σημαντική αλλαγή στα θεμελιώδη μεγέθη ή στην κερδοφορία».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 01 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.