ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από 100€ έως 800€ η επιδότηση θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα

22:21 - 31 Οκτ 2023 | Οικονομία
Από 100€ έως 800€ η επιδότηση θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης παρουσίασε την Τρίτη (31/10) στο Υπουργικό Συμβούλιο τα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προβλέψει κοινωνικά μέτρα που περιλαμβάνουν τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 σε άτομα που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση. Αυτό το μέτρο ισχύει για όσους πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, παρόμοια με τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης που χορηγείται για άλλες μορφές ενέργειας. 

Κάθε δικαιούχος λαμβάνει ένα επίδομα για τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση, το οποίο ανέρχεται σε 350 ευρώ, πολλαπλασιασμένο με έναν συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό. Επίσης, προστίθεται 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Το ποσό που λαμβάνει ένας δικαιούχος δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 100 ευρώ ή περισσότερο από 800 ευρώ. Τα μέτρα θα εξειδικευθούν την Πέμπτη (2/11).

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια νέα τρίτη κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ) που θα επιτρέπει στις πολύτεκνες οικογένειες να έχουν έκπτωση στη χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού τους κόστους. Οι δικαιούχοι αυτής της νέας κατηγορίας είναι οι οικογένειες με 4 εξαρτώμενα τέκνα και άνω, και λαμβάνουν έκπτωση ύψους 100 €/MWh, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες εκπτώσεις των άλλων δύο κατηγοριών του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. 

Τα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη των πολύτεκνων οικογενειών είναι διευρυμένα, με το ανώτατο ετήσιο εισοδηματικό όριο να ξεκινά από 50.000 € για μια οικογένεια με 4 εξαρτώμενα τέκνα και αυξάνεται κατά 2.500 € για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο, με άνω όριο τα 70.000 €, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών της οικογένειας. Αυτό θα οδηγήσει στο ότι το 95% των πολύτεκνων οικογενειών με 4 εξαρτώμενα τέκνα και περισσότερα θα είναι επιλέξιμοι για αυτό το επιδόμα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:36 - 31 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.