ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάιατ: Η Αλεξανδρούπολη κόμβος ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου

10:55 - 23 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Πάιατ: Η Αλεξανδρούπολη κόμβος ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου
Στο στρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης ως περιφερειακού κόμβου ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ παρευρέθηκε σήμερα, Πέμπτη, σε εκδήλωση στο λιμάνι της πόλης, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Χαίρομαι που επιστρέφω στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή είναι η πέμπτη επίσκεψή μου, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κάτι που υπογραμμίζει τον στρατηγικό ρόλο αυτής της πόλης ως περιφερειακού κόμβου ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου, με ζωτική σημασία για την ευρωπαϊκή σταθερότητα και ασφάλεια», ανέφερε ο κ. Πάιατ.

{https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1286198940870881280}

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ παρευρέθηκαν στην επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης ενάμιση αιώνα από την ανάδειξη του λιμένα, μετά και την άφιξη του σιδηρόδρομου (1871). Μία εκδήλωση που συμπίπτει με την υποστήριξη της συμμαχικής άσκησης «Atlantic Resolve 2020» καθώς και τις προετοιμασίες για τη χρήση του σιδηρόδρομου για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του.

Πλέον είναι σαφές ότι η Αλεξανδρούπολη με το λιμάνι της και ο ακριτικός νομός με το οδικό και σιδηροδρομικό του δίκτυο καταχωρίζονται στους στρατιωτικούς χάρτες της Δύσης ως υψίστης σημασίας δίαυλος για τη μεταφορά στρατευμάτων και οπλισμού προς και από τη Μαύρη Θάλασσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.